Profeet Moby kondigde het al aan: ‘These systems are failing’

Profeet Moby kondigde het al aan: ‘These systems are failing’

Het gaat niet goed met onze wereld… Corjan luistert naar de muzikale aanklacht van Moby, die verlangt naar een betere plaats waar we echt oog hebben voor elkaar. 

In het voorjaar kwam de Moby met een meditatieve plaat waarbij je heerlijk in slaap kon vallen, maar de muzikale duizendpoot laat deze weken de geest van de punk ontwaken. Met de plaat These systems are failing steekt Moby zijn middelvinger op naar onze maatschappij, want het gaat volgens hem niet goed met de wereld.

Moby is boos, de artiest maakt zich zorgen en dat mondt uit in een catchy punk album met songs zoals: Are You Lost In The World Like Me? De videoclip is misschien wat over de top, maar de zanger heeft in mijn ogen wel een punt. Kijk om je heen in de bus, metro of trein, wie praat er nog met elkaar? We zitten opgesloten in de digitale schijnwereld van onze schermpjes waar we liken, volgen, ontvolgen en alleen foto’s van ons succesvolle leven delen met de buitenwereld.

Moby is er duidelijk klaar mee, zijn protestsong is zowel een middelvinger als een uitgestoken hand. Laten we deze verdwaasde, chaotische wereld van schijnwerkelijkheden en opgepoetste imago’s inruilen voor een betere plaats waar we elkaar echt zien, horen en ontmoeten.

Schuldig kijk ik naar mijn telefoon… Zal ik een berichtje op social media delen over deze heilige herrie?