‘Mensen van de weg’ in 2017 wordt zo…

‘Mensen van de weg’ in 2017 wordt zo…

Onze cursus Mensen van de weg is dit najaar geschreven en getest. Dat was de eerste ronde. Hoe gaan we nu verder? Voor iedereen die actief meedenkt of gewoon nieuwsgierig is: hier onze plannen voor 2017.

Het begon begin dit jaar met het besef dat er, nou ja, hoe zeg je dat: nog wel wat gaten in de markt zijn als het gaat om ‘geloofscursussen’. Er is vooral veel vraag naar, zo merken we, op een open manier samen zoeken naar de betekenis van Jezus. Dat is de insteek van Mensen van de weg.

Wat we in 2016 gedaan hebben

We hadden een vliegende start en het ging lekker rap door. Dit voorjaar begonnen we met enkele onderzoeken waar ruim honderd Lazarus-lezers op reageerden, wat echt onwijs veel is. We vroegen naar de belangrijkste levensvragen, Jezus-verhalen, vormen om een cursus te doen, enzovoorts.

Op basis daarvan hebben we het concept een paar keer aangescherpt en telkens daarbij jullie geconsulteerd. Dat is lekker werken: niet in het luchtledige achter je bureautje, maar voortdurend in contact met, jawel, echte mensen. Toen we aan het echte schrijven begonnen, beseften we ook dat we het eerst een paar rondes moesten gaan testen.

Afgelopen najaar hebben we dat gedaan: met telkens wisselende groepen door heel het land, en op basis daarvan hebben we telkens de nieuwe meetings bijgesteld en herschreven. Hier kun je dat proces terugzien en ook wat we hebben geleerd.

Wat we in 2017 nog gaan doen

Komend voorjaar gaan we met 5 tot 10 groepen een tweede (en laatste) testronde in. Deze groepen draaien zelfstandig. Wij trainen wel een zaterdag (25 februari waarschijnlijk) de hosts, maar die zijn vergaand zelf verantwoordelijk: gewoon zoals het uiteindelijk ook zal draaien.

Er hebben zich al veel mensen daarvoor opgegeven, maar we zoeken er nog een paar: hier kun je je opgeven!

Al die testers kunnen na elke meeting hun feedback geven, wat wij verwerken, en dan is komende zomer Mensen van de weg af. Er komt een mooi kaftje omheen en hoppa, de wereld in.