Lazarus tipt: Dansu, U2 en Zygmunt Bauman

Lazarus tipt: Dansu, U2 en Zygmunt Bauman

Omdat we het komende jaar misschien wel meer dan ooit schoonheid nodig hebben, gaan we door met het tippen van de dingen die ons leven, en misschien ook het jouwe, leuker en mooier maken. (En heb jij een tip, laat het ons weten!) 

Voor Lazarus schrijft ex-non Anja den Bok prachtige blogs over de tijd dat ze in het klooster woonde. Ze trad in bij de Zusters Augustinessen. Over hen maakte de bekende priester Roderick Vonhögen dit prachtige tweeluik: Roderick zoekt licht: Eerste hulp voor mensen in nood. De eerste uitzending kun je hier bekijken, de tweede wordt op 17 januari uitgezonden om 16.20 uur op NPO2.

Otto Kamsteeg is een van de lucky ones die in de presale al kaarten wist te bemachtigen voor de Yoshua Tree Tour van U2. In dit interview vertelt Bono waarom de band deze tour doet. Otto: ‘Als je geluk hebt, lukt het om aanstaande maandag kaartjes te bemachtigen in de voorverkoop. En lees de dan in met dit boek: Onder een Bloedrode Hemel, waarin fans vertellen wat de band voor hen betekent. Want U2 is meer dan alleen een band…’

Schermafbeelding 2017-01-13 om 15.07.55

 

Reinier Sonneveld tipt het concert van Dansu in de Ekko in Utrecht. ‘Gewoon lekkere muziek’, vindt Reinier. Hieronder alvast een voorproefje van het elektropop trio. En als je goed kijkt herken je de heren van Anderson, ook zo’n leuk bandje.

Marieta van Driel kreeg een tip van een tv-collega: de documentaire Het design van angst. Daarin komt Zygmunt Bauman aan het woord, een van de meest vooraanstaande Europese sociologen, die deze week overleed. Zijn verhaal is (helaas) onverminderd actueel.
Aanstaande zondag 15 januari wordt de aflevering uitgezonden op NPO2 om 12.00 uur.
Je kunt ‘m hier bekijken op NPO gemist.
Schermafbeelding 2017-01-13 om 15.38.16