Lazarus tipt: Sufjan Stevens, een Q&A met Martin Scorsese en Het Vermoeden

Lazarus tipt: Sufjan Stevens, een Q&A met Martin Scorsese en Het Vermoeden

Opvallende berichten, mooie gesprekken. Hieronder vind je weer een paar tips die je weekend mooier maken! 

Sufjan Stevens en de 10 geboden

Een opvallende boodschap van zanger Sufjan Stevens op z’n website. Sufjan plaatste deze week de 10 geboden op z’n site en schreef er een persoonlijke boodschap onder, een friendly reminder. Opdat we niet al ons gezond verstand en fatsoen verliezen’, zo schrijft hij.

Schermafbeelding 2017-01-20 om 11.11.40De 10 geboden zijn helemaal niet fundamenteel of ingewikkeld. Ze zijn bedoeld om barbaarsheid en narcisme te onderkennen. Het zijn de basisregels om mens te zijn, dat is de hoofdgedachte. Je hoeft niet in God te geloven of deze regels letterlijk te nemen om het basisprincipe van onbaatzuchtige liefde te begrijpen. Om het duidelijke recept voor de mensheid te zien. Doe niet wat je corrupte leiders doen. Doe niet wat corrupte beroemdheden doen. Doe niet wat ik doe. Doe het niet als de wereld je smeekt om te pakken ‘wat jij verdient’. Je hebt nergens recht op. Je ademt de je adem in ‘geleende tijd’. Je dagen zijn geteld. Neem het kwaad en egoïsme gevangen en wees rijk in het leven. Verwijder je bullshit. Dit is de dag die de Heer heeft gemaakt. Doe het omdat vriendelijkheid en liefde bijdragen aan puurheid, genade en dankbaarheid. Hou van je vijanden. Heb jezelf lief. Geef je leven voor je broers en zussen. Wees een dienaar, een gids en niets minder dan een heilige. De wereld is rijk en ik ben blij dat ik die mag delen met jou. Amen!

Martin Scorsese en de zin van het leven

Fuller Studio (van die mooie film met Bono en Eugene Peterson) heeft een nieuwe release aangekondigd met de beroemde regisseur Martin Scorsese. Scorsese was onlangs bij een vertoning van zijn nieuwste film Silence voor studenten van het Fuller Seminary. Hij vertelt: ‘Waar vind ik de zin van mijn bestaan en de zin van het leven? Voor mij is dat het christendom. Dat is de echte reddende genade in onze wereld, van onze soort.’ Hieronder vind je alvast de trailer van de film. We houden je op de hoogte van de release van de uitgebreide online film.

Coming Soon: A Conversation with Martin Scorsese About Faith a…Coming Soon: A Conversation with Martin Scorsese about Faith and Film at Fuller’s Exclusive Screening of “Silence”

Geplaatst door Fuller Theological Seminary op dinsdag 17 januari 2017

Rebecca bij Het Vermoeden
het vermoeden

‘Onze’ blogger Rebecca Onderstal was te gast in het tv-programma Het Vermoeden. Daar sprak ze
openhartig over haar boek, single-zijn, over de spiegel die bijbelverhalen haar voorhouden en de steun die ze bij haar gemeenteleden vond na haar scheiding. ‘Ik viel van mijn voetstuk en dat was goed. Nu weet ik dat ik geen perfect mens hoef te zijn.’

Je kunt de aflevering met Rebecca hier nakijken.

Kerk vinden die bij je past?

Het kan heel lastig zijn om een kerk te vinden die bij je past. Maar daar is nu een oplossing voor: Kerkwijzer.nl. Deze site helpt je als zoeker om een kerk te vinden. Je kunt er bijvoorbeeld bekijken hoe een kerk omgaat met vrouwelijk leiderschap, hoe groot de gemeente is, wat voor muziek er klinkt tijdens de dienst en hoe ze omgaan met duurzaamheid. Op dit moment worden kerken uitgenodigd om hun profiel in te vullen – op dit moment hebben zich al 110 kerken geregistreerd. Het idee is dat op termijn alle kerken in Nederland hier geregistreerd zijn. Je leest er hier nog meer over.