Lazarus tipt: Rogier Pelgrim, The Student en The Gospel Sessions

Lazarus tipt: Rogier Pelgrim, The Student en The Gospel Sessions

We hebben weer wat mooie, interessante lees-, luister- en kijktips voor je verzameld. Geniet van je weekend! 

Nieuwe single Rogier Pelgrim

Op 3 maart is de release van het nieuwe album van Rogier Pelgrim: Birds and Busy People in Luxor Live Arnhem. Het album gaat over de gejaagdheid van het moderne leven en de behoefte aan stilte en rust in de chaos van een gewone dag. Vandaag kwam de eerste single van het album uit: Rat Race. En die is goed gelukt!

Film: The Student

Vanya is bekeerd tot het christelijk geloof. Hij woont in Rusland. Continu graait hij naar zijn bijbeltje en strooit te pas en te onpas teksten over de wereld uit om zijn woede kracht bij te zetten. Meisjes in bikini’s, seksuele voorlichting op school, de evolutietheorie, allemaal even verderfelijk. The Student is een pamflet tegen religieus fanatisme, dat in dit geval wordt veroorzaakt door bijbelteksten. Wellicht schiet de film zijn doel voorbij door het karikaturale karakter, maar hij stelt indringende vragen en viel dan ook op allerlei festivals in de prijzen.

Terugkijken: The Gospel Sessions

Profeet Sufjan Stevens

Opnieuw een preek om U tegen te zeggen van Sufjan Stevens. We tipten al eerder een schrijfsel van hem op z’n website waarin hij zijn landgenoten herinnerde aan de 10 geboden. Nu trekt hij ten strijde tegen het christelijk nationalisme. ‘You cannot pledge allegiance to a nation state and its flag in the name of God, for God has no political boundary. God is love, period.

Je vindt hier de hele post.