Lazarus tipt: bloggers op radio en tv en theater van Rebekka de Wit

Lazarus tipt: bloggers op radio en tv en theater van Rebekka de Wit

We hebben weer fijne kijk- en luistertips voor je verzameld! Om echt even voor te gaan zitten.

Anikó op tv

Afgelopen zondag was onze kunst-blogger Anikó Ouweneel- Tóth te gast in het tv-programma Het Vermoeden. Erg de moeite waard om nog even voor te gaan zitten en na te kijken, dat kan hier. Wil je nog meer van Anikó weten, neem dan zeker ook even een kijkje op haar nieuwe site.

Alain op de radio

Nog meer bloggers die van zich laten horen: Alain Verheij, ook wel een beetje het enfant terrible van de Nederlandse theologie was te gast in het radio-programma Onderweg. Hij werd door Elsbeth Gruteke gevraagd naar zijn drijfveren. Een boeiend gesprek over relletjes en liefde voor de Bijbel. Je luistert het hier.

alain onderweg

Schuld en vergeving in het theater

Rebekka de Wit groeide op in een domineesgezin en verloor al op haar 16e haar moeder. Ze schreef er een boek over We komen nog één wonder tekort en op dit moment speelt ze een theaterstuk van Productiehuis Rotterdam We take it from here waarin ze schuld en vergeving onderzoekt. ‘Het is een voorstelling voor God en voor iedereen die lichtjes gebogen gaat onder een onverklaarbaar en onvermijdelijk schuldgevoel over alles’.

Dit zijn de speeldata:

10 feb in Theater aan het Spui, Den Haag

28 feb en 1 mrt in Frascati, Amsterdam

2 mrt in het Zaantheater, Zaandam

9 mrt in De Nwe Vorst, Tilburg

14 en 15 mrt in Theater Kikker, Utrecht

17 en 18 mrt in De Toneelschuur, Haarlem