Lazarus tipt: soundtrack van The Shack, site van Leo Blokhuis en lhbt-vriendelijke kerk

Lazarus tipt: soundtrack van The Shack, site van Leo Blokhuis en lhbt-vriendelijke kerk

De soundtrack van The Shack, lhbt-vriendelijke kerken en Leo Blokhuis die een site lanceert met liedjes tegen angsthazerij. Vandaag weer zeer uiteenlopende tips: om in je weekend even rustig te bekijken. Veel plezier ermee! 

Kerken waar lhbt’ers welkom zijn…

Wijdekerk is een initiatief van een groep christenen, zelf lhbt’er (lesbisch, homo, bi, transgender) of nauw betrokken bij lhbt’ers. Op de website delen mensen hun persoonlijke ervaringen met de kerk én kerken worden opgeroepen om te vertellen hoe ze met lhbt’ers omgaan. Handig: je vindt er dus een kaartje met kerken waarop je kunt zien of je als lhbt’er als volwaardig gemeentelid wordt geaccepteerd.

Paus vraagt gebed

Elke maand deelt paus Franciscus een video waarin hij een gebedsoproep doet. Deze maand vraagt hij om gebed voor de armen, de vluchtelingen en mensen in de marges van de maatschappij. ‘Laat ze niet in de steek’, zegt Franciscus.

Liedjes tegen angsthazerij

‘What the world needs now’ is een platform voor muzikanten die met hun muziek een bijdrage willen geven aan een respectvolle samenleving. Initiatiefnemer Leo Blokhuis wil ‘over anderhalve maand een mooi boeket aan protestliedjes hebben’. ‘Ik ben een oude idealist die nog denkt dat muziek iets kan veranderen’, aldus Leo in de Volkskrant.

Speciaal spreekuur over levensbeëindiging

Als je ermee te maken krijgt, is het bijzonder ingrijpend: zelfdoding. Eleos (christelijke ggz) heeft deze maand een speciale telefoonlijn en mailadres voor mensen die worstelen met een verhaal over zelfdoding in de naaste omgeving. Je kunt ook vragen stellen over alles wat te maken heeft met levensbeëindiging, dus ook over euthanasie. Medewerkers van de stichting beantwoorden je vragen of luisteren naar je verhaal.

Het speciale telefoonnummer is 088-892 0113 (maandag tot en met vrijdag, van 12.00 tot 13.00 uur) of je kunt mailen met [email protected]

Soundtrack van The Shack

En je houdt ervan of niet… De soundtrack van de film The Shack (de Amerikaanse release van  is 3 maart) is gemaakt door Hillsong United. En dit is ‘m: