Lazarus tipt: de nieuwste Kim Janssen, een boek van Remco Veldhuis en Peter Rollins komt weer langs

Lazarus tipt: de nieuwste Kim Janssen, een boek van Remco Veldhuis en Peter Rollins komt weer langs

Het is bijna weekend en dat betekent weer een wekelijkse dosis tips van Lazarus. Met de nieuwste Kim Janssen, Peter Rollins in Nederland en een boek over de bijbel van Remco Veldhuis. 

Verboden vruchten

De boekenweek gaat dit jaar over Verboden Vruchten. Met zo’n thema kunnen niet alleen schrijvers iets, maar ook theologen. Daarom ontvangt dominee Fred Omvlee aanstaande zondag theologen in de Libris-boekhandel in Noordwijk. Je kunt erbij zijn. Alle info vind je hier. En vind je het leuk om een bijdrage te leveren? Je kunt je nog opgeven.

Nieuwe plaat van Kim Janssen uit

Het was even stil rond Kim Janssen, maar hij is terug. En hoe. Begin van het jaar kondigde 3voor12 al aan dat het een ‘majestueus nieuw album’ zou worden met Sigúr Ros-arrangementen. En dat was niets teveel gezegd, want Cousins is een prachtplaat geworden. Hij mocht ‘m al presenteren bij De Wereld Draait door en komende tijd staat hij op diverse pop- en festival podia (o.a. Motel Mozaique en Best Kept Secret). Op zijn site vind je meer info over Cousins.

Lezing Peter Rollins

Filosoof/schrijver Peter Rollins komt weer naar Nederland. Op zaterdagmiddag 8 april geeft hij van 14.30 uur tot 16.30 uur een lezing bij De Zinnen in de Christust Triumfatorkerk Den Haag. Peter spreekt over ‘How (not) to speak of God’. Vind je het leuk om hem live te zien en te horen? Hier kun je je aanmelden. De toegang is 10 euro.

Bijbel-boek Remco Veldhuis

We tipten hier al een keer de theatervoorstelling van Remco Veldhuis met de titel Lang verhaal kort, waarin de cabaretier in 2 uur door de bijbel gaat. Heb je het gemist of was je er enthousiast over? Dan krijg je een herkansing: deze week verscheen het boek Lang verhaal kort: de ongeautoriseerde samenvatting van de bijbel in 120 pagina’s. Veldhuis nam voor dit project Emmy-winnaar en bijbelkenner Maarten van Voornveld in de arm. Samen kwamen ze tot dit resumé. Meer info vind je hier. En als je op de foto klikt, krijg je alvast een gratis leesfragment.