Ben je klaar voor het ‘wonder’ dat Chance the rapper heet?

Ben je klaar voor het ‘wonder’ dat Chance the rapper heet?

Corjan vindt het best een prestatie: groot worden in de muziekindustrie zònder platencontract en mét gospelkoortjes. Maar Chance the rapper flikt het. En hoe!

Hij werkt op zijn album Coloring Book samen met grote namen als Justin Bieber en Kayne West. Nee, niet gelijk stoppen met lezen, dit is niet wat het lijkt! Chance the rapper is echt een status apart. Deze artiest verovert de wereld namelijk al een aantal jaar zonder platencontract. De Amerikaanse rapper is een echte Amerikaanse poor lonesome cowboy die met zijn doe-het-zelf strategie een indrukwekkende schare fans heeft opgebouwd. 

Chance weet wat hij aan het doen is, zijn raps zijn goed doordacht en zijn muziek is artistiek. Opvallend detail: zijn songs zijn doordrenkt van gospel. Orgelklanken en gospelkoren zetten het rap-orakel kracht bij. Yep, je hebt het goed, deze rapper heeft een aureool om het hoofd. Een krachtterm als ‘God damn’ verandert zelfs in ‘Gosh darn’ om blasfemie te voorkomen. 

Geen zoetsappige christelijke rapper

Maar geloof me, de zanger is geen zoetsappige, christelijke rapper. Er zijn genoeg grove woorden overgebleven en de rapper vindt zichzelf o zo geniaal, omdat hij de muziekindustrie naar zijn hand weet te zetten. Kortom: een beetje zelfverheerlijking à la Kayne West is de rapper niet vreemd. 

Maar ja, een kniesoor die hier op let. Want de muziek is goed, zelfs meer dan dat. Het resultaat? Ik geef de rapper het voordeel van de twijfel. En zet het album nog een keer aan. Zijn raps vullen mijn kleine poptempel, terwijl het kerkkoor zingt:

Are you ready for your blessings?

Are you ready for your miracle?

Are you ready for your blessings?

Are you ready for your miracle?