Lazarus tipt: Life animated, Joke Hermsen, Richard Rohr en Trey Pearson

Lazarus tipt: Life animated, Joke Hermsen, Richard Rohr en Trey Pearson

Ja, het is weer bijna weekend, dus tijd voor wat tips voor jullie. Met dit keer moois om te zien, te luisteren en te bezoeken.

Filmtip

Nu in de bioscoop: de film/documentaire Life, animated over de jongen Owen Suskind die als driejarige als gevolg van autisme stopt met praten. Totdat hij dialogen uit Disneyfilms gebruikt om te communiceren met zijn ouders. De film is gebaseerd op het boek van Owen’s vader, Ron Suskind.

Expositie rondom de verstilde tijd

Begin april startte de maand van de filosofie met dit jaar als thema: rust. De hele maand zijn er door het hele land activiteiten te bezoeken. Een daarvan is in ons buurland België, waar je de expositie ‘Kairos Castle’ kunt bezoeken. Filosofe Joke Hermsen zoekt in de rol van gastconservator naar de verstilde tijd, naar bezinning, bezieling en beweging. De expositie is tot 18 juni te zien in Kasteel Van Gaasbeek.

Podcast Richard Rohr over brillen waardoor we de Bijbel lezen

Een van de thema’s van de #Lazarustour gaat over hoe je de Bijbel leest. Hier wat inspiratie van Richard Rohr, die in een podcast in gesprek is met Peter Enns, Amerikaans theoloog en schrijver van o.a. ‘The Bible tells me so’.

Eerste muziekvideo Trey Pearson sinds zijn coming out

Christelijk muzikant Trey Pearson kwam ongeveer een jaar geleden uit de kast. Jan Wolsheimer schreef hier eerder al een blog over. Trey schreef over de deze periode het nummer Silver Horizon. Hij zegt er zelf over: ‘The song is very much about my journey, especially over the last year and a half, but really kind of having to go through the darkness and the toughness — just all the hardship to find the light on the other side and the new beginning and the hope.’