Nieuwe Lazarus-tour gaat op zoek naar alternatieve antwoorden op grote geloofsvragen

Nieuwe Lazarus-tour gaat op zoek naar alternatieve antwoorden op grote geloofsvragen

De Lazarus 7keer7 tour begint op 8 mei en de kaartverkoop is begonnen. Met sprekers als Martine Vonk, Evert Jan Ouweneel, Rikko Voorberg, Frank Bosman, Alain Verheij en Gert Jan Roest zoeken we naar gedachten die helpen om de zoektocht naar eigentijds geloven vorm te geven.

Lazarus zoekt altijd en overal naar nieuwe woorden en nieuwe manier om in deze tijd te (blijven)geloven. Dat doen we in ons online magazine, onze cursus ‘Mensen van de weg’, maar ook tijdens onze Lazarus 7keer7 tour 2017 die op 8 mei van start gaat.

Voor de Lazurus-tour hebben we stevige thema’s uitgekozen zoals kruisiging, toekomst (hemel/hel), het omgaan met andere religies en schepping door evolutie. We gaan met sprekers en publiek op zoek naar ‘hoe het ook kan’; naar alternatieve gedachtes voor mensen die zijn vastgelopen op grote geloofsthema’s.

Progressief christelijk

Dat doen we onder de noemer: progressief christelijk, hoe dan? Met ‘progressief christelijk’ willen we een beweging duiden die op zoek is naar geloven tussen vrijzinnigheid en orthodoxie. Een beweging die door kerkmuren en denominaties heengaat en Jezus’ woorden centraal stelt. Die zich sterk maakt voor sociale gerechtigheid, de menselijke diversiteit en gelijkheid accepteert en zorg voor deze aarde belangrijk vindt. We willen bouwen op de fundamenten van de generaties voor ons en opnieuw formuleren waarom het christelijke geloof ook in deze tijd ongelofelijk relevant is.

De nieuwe Lazarus-tour

Op 8 mei begint de nieuwe Lazarus 7keer7 tour in Ede en trekt vervolgens door het hele land. Het is hetzelfde concept als voorgaande jaren: in 7 avonden bespreken 7 sprekers in 7 minuten een onderwerp. Op onze site hebben we al gespreksstarters gegeven in de vorm van essays, op de avonden zelf gaan we nog verder de diepte in en praten we door.

Dit zijn de thema’s en de plaatsen:

#1 Evolutie, ja, maar wat geloof je dan? – 8 mei in Ede, met o.a. Martine Vonk, Marnix Medema en Tjirk van der Ziel.

#2 Kruisiging, zijn daar andere verhalen over? – 15 mei in Den Bosch, met o.a. Rikko Voorberg, Frank Bosman en Mattias Rouw.

#3 Andere religies geen vijanden, maar wat dan? – 22 mei in Zwolle, met o.a. Enis Odaci en Evert Jan Ouweneel.

#4 Moeite met de kerk, maar wat willen we wel? – 29 mei in Doetinchem, met o.a. Elsa Eikema (De Kerklozen), Bettelies Westerbeek en Maaike Harmsen

#5 De Bijbel is geen handboek, maar wat wel? – 5 juni in Rotterdam, met o.a. Alain Verheij

#6 Niet om de hel te ontsnappen, maar waarom geloof je wel? – 12 juni in Groningen, met o.a. Johan ter Beek, Chris Verhoeven en Gert Jan Roest.

#7 Progressief christelijk, hoe dan? De conclusies – 19 juni in Hilversum, met o.a. Reinier Sonneveld en Marieta van Driel.

Zangeres Lydia van Maurik is er elke avond bij voor een muzikale bijdrage, met de Amerikaanse schrijver/theoloog Brian McLaren hebben we Skype-gesprekken.

Wil je nog meer weten? Op onze tour-site vind je meer informatie. Ook kun je er kaarten bestellen (€ 14 per stuk). Wees er snel bij, er zijn per avond maar 70 kaarten beschikbaar!