Enis Odaci: ‘De christen die zijn traditie eert, voelt zich niet bedreigd of verheven.’

Enis Odaci: ‘De christen die zijn traditie eert, voelt zich niet bedreigd of verheven.’

Spreker en publicist Enis Odaci houdt op de Lazarus 7keer7 touravond over religies christenen een spiegel voor: ‘Ken je verhalen en vertel wat het met je doet.’

‘Wie is hier nog meer moslim?’, vraagt spreker en publicist Enis Odaci op de Lazarus 7keer7 touravond over religies. Niemand steekt de vinger op en dat verbaast Enis niets. Bij gesprekken over andere religies wordt er vaak ‘over’ mensen gepraat, en niet ‘met’. Progressief christendom is wat hem betreft traditioneel christendom. En daarmee bedoelt hij: ‘Ken uw geschiedenis, ken uw verhalen. De christen die zijn eigen traditie eert, voelt zicht niet bedreigd of verheven. Vertel me vooral wat de christelijke verhalen met ú doen. Deel uw hartstocht. Niet om te bekeren, maar om te inspireren. Want inspiratie is de taal van de ziel.’