Anneke Doest: ‘Er is een complot van God’ #lazarustour

Anneke Doest: ‘Er is een complot van God’ #lazarustour

Theatermaakster Anneke Doest neemt ons mee in het ‘complot’ van God dat zij ontdekt heeft. Luister naar haar verhaal dat ze vertelde tijdens de Lazarus 7keer7 tour in Ede. 

Terwijl ze aan het tuinieren is en het onkruid weg probeert te halen, begint ze na te denken over de oorsprong van het onkruid en de aarde. Ze is nieuwsgierig hoe dit allemaal is ontstaan: was het een knal, of toch 6 dagen? Of 6 miljard jaar?

Terwijl ze met de handen in de modder zit, hoopt ze ooit de waarheid te zien – het te snappen. Ineens gaat het licht branden en snapt ze het: het is één groot complot. God heeft expres de wereld en alles daarop zo bijzonder en soms onbegrijpelijk gemaakt. Er zijn met opzet zoveel verschillende ideeën over wat wel of geen ‘waarheid’ is. Misschien heeft Hij de botten van dinosauriërs in de grond gestopt, zodat de mensen dat fijn konden ‘ontdekken’…