Joëlle Rothuizen: ‘Evolutie sluit het bestaan van God niet uit’ #lazarustour

Joëlle Rothuizen: ‘Evolutie sluit het bestaan van God niet uit’ #lazarustour

‘De evolutietheorie is misschien wel een groter probleem voor mensen die niet geloven, dan voor mensen die wél geloven in een God’, stelt filosoof en theoloog Joëlle Rothuizen tijdens de Lazarus 7keer7 tour in Ede. 

Het is voor een materialist lastig om een antwoord te geven op de vraag waar het bewustzijn van de mens vandaan komt als alles echt alleen uit materie zou ontstaan. Iemand die gelooft in een God kan zichzelf zien als het subject: als iets wat uit complexe materie is opgebouwd, maar waarin het bewustzijn door iets niet-materieels is gegeven. Joëlle sluit af met een quote van een kwantumfysicus: ‘De biologie zoals zij vandaag de dag gepresenteerd wordt, is incompleet. Wat zij nodig heeft zijn nieuwe principes die niet-fysiek en niet-materieel zijn.’