Henk Bouma: ‘Jezus kwam om mensen uit alle religies bij de hand te nemen’

Henk Bouma: ‘Jezus kwam om mensen uit alle religies bij de hand te nemen’

Na 20 jaar wonen in een wijk waarin verreweg de meeste mensen moslim zijn, zegt Henk Bouma eigenlijk niet zo geïnteresseerd te zijn in religies. Hij is vooral geïnteresseerd in mensen en hun verhaal met God.

In het buurtcentrum dat Henk heeft, komen verschillende, gebroken mensen. Ze zijn op zoek naar vrede, maar lijken dit niet te vinden in de religie die ze aanhangen. In een gesprek met een islamitische jongen leert Henk een belangrijke les. Op de vraag wie er nu eigenlijk gelijk hebben – de moslims of christenen, antwoordt deze jongen: ‘Ik denk dat we allebei ongelijk hebben.’

Wij zijn niet degenen die de waarheid in pacht hebben en we hebben het nodig om te horen dat we allemaal ongelijk hebben. Waarheid is een persoon en die kan alleen op een persoonlijke manier worden voorgesteld aan de ander.