Tjirk van der Ziel: ‘Hou van alle dingen, dan doorgrond je het mysterie van God’ #lazarustour

Tjirk van der Ziel: ‘Hou van alle dingen, dan doorgrond je het mysterie van God’ #lazarustour

Tjirk van der Ziel is economisch geograaf en ruraal socioloog. Je hebt het besef van heiligheid nodig om vast te blijven houden aan God, stelt hij. ‘Hou van alle dingen, dan doorgrond je het mysterie van God.’

Het scheppingsverhaal is nooit bedoeld geweest voor westerlingen die het met een wetenschappelijke bril zouden lezen. In de tijd toen Genesis geschreven werd, was men vooral benieuwd: wie zit er achter dit verhaal? Dit week af van het bekende wereldbeeld van die tijd, dit verhaal ging namelijk over één God. Tjirk vertelt dat mensen ‘mede-scheppers’ van God mogen zijn. God is voortdurend bezig met de wereld naar voren brengen en nodigt de mens uit om mee te werken.