Lazarus tipt: Fleet foxes, een dominee-docu, het verhaal van Omer Gielliet en radicale theologie

Lazarus tipt: Fleet foxes, een dominee-docu, het verhaal van Omer Gielliet en radicale theologie

Het is weekend! Daarom hebben we weer wat mooie, interessante tips voor je in petto. Om te lezen en te luisteren, zoals een nieuwe Fleet Foxes, een docu met een dominee, een wilde priester die is heengegaan en radicale theologie.  

Radicale Theologie

‘De dood van God als geboorte van een eigentijds spreken over God’. Als je zoekt naar zingeving of klaar bent met kortzichtig atheïsme is Radical Theology misschien iets waar je wat mee kunt. Je kent deze theologie wellicht van Peter Rollins. Op 20 mei komen voormannen Barry Taylor en Josef Gustafsson naar Utrecht om erover te praten. Pim Brouwer levert een Nederlandse bijdrage. Wil je meer weten? Kijk dan hier.

Docu-dominee

Een dominee in de hoofdrol van een documentaire: Ad van Nieuwpoort zoekt naar manieren om de Bijbel te laten spreken in het leven van de Bloemendalers: hij probeert hen een alternatief te bieden voor een gejaagd bestaan, een negatief zelfbeeld en verstikkende ambities.  De film is te zien in filmhuizen.

Wilde priester

Vandaag werd Omer Gielliet begraven. De pastoor van Breskens is 92 jaar geworden en was een markante man. De Zeeuwse PZC schreef over hem: ‘Gielliet préékte niet alleen naastenliefde, maar bracht die ook in de praktijk. Hij haalde vluchtelingen in huis en zette zich in voor het milieu. Daarbij nam hij soms een loopje met de regels – als die niet strookten met zijn rechtvaardigheidsgevoel, koos hij immer voor dat laatste.’

Broeder Dieleman schreef een prachtig nummer over hem dat je misschien even moet beluisteren als je de prachtige verhalen leest over deze ‘wilde priester’.

Een nieuwe Fleet Foxes!

Voor het eerst in zes jaar heeft de band Fleet Foxes weer van zich laten horen met de nieuwe single: Fool’s Errand. Op 16 juni volgt het hele album!