Martine Vonk: ‘Alle pogingen om God in die zes dagen te proppen, maakt God heel klein’ #lazarustour

Martine Vonk: ‘Alle pogingen om God in die zes dagen te proppen, maakt God heel klein’ #lazarustour

Milieukundige en antropoloog Martine Vonk ontdekte dat God niet kleiner, maar juist steeds groter wordt wanneer je je in de natuurwetenschap verdiept. Dat vertelde ze tijdens de Lazarus 7keer7 tour in Ede. 

Martine noemt drie zaken die ze graag terug ziet in het progressief christelijk gedachtegoed. Het eerste is bescheidenheid. Laten we bescheiden zijn, we zijn als mens ‘humus’, aarde. Het tweede is verbondenheid. Zoals God de levensadem aan Adam gaf, gaf hij het aan de hele schepping. We zijn verbonden met mensen, maar ook met de natuur. En tot slot ontzag voor God. Door je te verdiepen in de wetenschap ontdek je alleen maar meer over de grootheid van God.