Wat is het verhaal achter de kruisiging? We praten er nog even over door in de podcast…

Wat is het verhaal achter de kruisiging? We praten er nog even over door in de podcast…

Elsa Eikema ging als klein meisje al met een plaatje van Jezus aan het kruis naar de buurman om hem het goede nieuws te vertellen… Hoe kijkt ze daar nu tegenaan? En welke betekenis heeft die kruisiging nu in haar leven? Ze praat erover in deze podcast met Alain Verheij, Reinier Sonneveld en Marieta van Driel. 

De kruisiging is het epicentrum van het christelijke geloof. Jezus die voor de zonden van de mensheid sterft. Maar wat is het verhaal erachter? Reinier schreef er al eerder een uitgebreid essay over waarin hij uitlegt dat hij niet gelooft in een God die ‘bloed wil zien’. Dat riep behalve instemming ook vragen op, die hij een dag later beantwoordde in dit stuk.

In deze podcast praten we erover door. En dat doen we ook tijdens de tweede Lazarus 7keer7 touravond op 15 mei in Den Bosch. Voor die avond zijn nog (beperkt) kaarten beschikbaar: je reserveert ze hier.

Behalve in Soundcloud vind je de podcast ook in iTunes. Er komen er nog meer, dus abonneer je als je er geen wilt missen.