7 waarschuwingen voor Lazarus: ‘er is geen evangelie zonder doodsgeur’

7 waarschuwingen voor Lazarus: ‘er is geen evangelie zonder doodsgeur’

Alain Verheij gaf tijdens de conclusie-avond van de Lazarus 7keer7 tour 7 waarschuwingen. Zoals: ‘importeer geen Amerikanen, let op de vrouw en maak van de dood geen verdienmodel’.

Theoloog Alain Verheij heeft het bijbelverhaal van Lazarus bestudeerd. Volgens hem is dit verhaal samen te vatten in twee woorden: zwaarbevochten liefde.

Een te mooi en gelikt verhaal is niet te vertrouwen. Lazarus stonk ook nog toen hij opnieuw tot leven werd gewekt. ‘Er is geen evangelie zonder doodsgeur.’ Verder waarschuwt Alain ons voor bewegingen waar vooral mannen de dienst uitmaken. In het verhaal van Lazarus zijn juist de vrouwen het belangrijkst. Het gaat volgens Alain niet om de hippe term ‘progressief’, maar om het proces in ieders eigen geloofsverhaal. De negatieve kant van een geloofscrisis is niet het belangrijkst, maar juist het het ‘hoe dan wel’. ‘Stamelen over je zwaarbevochten liefde is poëtischer dan klaagzingen over jouw verloren gevecht met je bitterheid.’