Anton de Wit: ‘Ik verkies een kerk waar ik me niet altijd thuis voel’

Anton de Wit: ‘Ik verkies een kerk waar ik me niet altijd thuis voel’

Waarom moet het geloof ineens moeiteloos zijn? Waarom vinden we onze moeite ineens zo belangrijk?’, vraagt Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad, zich af.

Misschien moet niet de conclusie getrokken worden dat de kerk moet veranderen, maar dat mensen eerst moeten veranderen. De boom, de kerk, hoeft niet te groeien zoals wij dat willen zien. We kunnen niet zonder kerk, want het is het lichaam van Christus. ‘Ik verkies een kerk waar ik me niet altijd thuis voel en ook zeker niet altijd gelijk krijg. Waar ik ook lang niet altijd gelijkgestemden ontmoet. Ik verkies de kerk waar ik me erger aan andere mensen, waar ik moeite heb met andere denkbeelden en me verveel. Wat dat is Zijn lichaam: de kerk.’