De fabel van de krekel en de schildpad

De fabel van de krekel en de schildpad

Verhalenverteller Kees Posthumus vertelt een fabel tijdens de Lazarus 7keer7 tour in Groningen: over een krekel en een schildpad. 

Kees vertelt een verhaal over een kreupele krekel in de tijd van de zevende plaag in Egypte. De krekel moet naar de schuilplaats toe voordat de hagel komt. De kreupele krekel vraagt verschillende dieren die voorbij lopen of hij mee mag liften op de rug van het andere dier. Alle andere dieren denken alleen aan zichzelf en haasten zich naar de schuilplaats. Dan komt de schildpad langs en de krekel mag wél mee met hem. Dit gaat alleen nog langzamer dan eerst. De krekel begint voor de schildpad te zingen en enthousiast gaat hij iets minder langzaam lopen, maar niet snel genoeg. Ze komen toch veilig bij de schuilplaats, omdat God heeft gewacht met het sturen van de hagel, totdat de krekel en de schildpad ook binnen waren.