Rolinka Klein Kranenburg: ‘Wat is dat toch met die Bijbel, waarom laat het ons niet los?’

Rolinka Klein Kranenburg: ‘Wat is dat toch met die Bijbel, waarom laat het ons niet los?’

Predikant Rolinka vertelt dat dominees altijd spreken ‘vanuit’ de Bijbel – er wordt een verhaal of een bepaalde les gedeeld uit dat fascinerende boek. Laatst sprak ze iemand die juist een vraag ‘over’ de Bijbel stelde: ‘Waarom laten de verhalen uit dat boek ons niet los?’

Dat komt volgens Rolinka doordat het een boek is vol verhalen. Verhalen die ook gaan over ons. In al die verhalen uit de Bijbel zit een diepe waarheid verscholen. De verhalen onthullen iets van wie God is, maar ook van hoe je zelf bent en hoe je als mens omgaat met verschillende dilemma’s. Rolinka vertelt dat ze wel 38 verschillende Bijbels thuis heeft liggen. En op een na, zijn ze allemaal gebruikt. En dat is ook niet gek, want de Bijbel is een werkboek waar we mee mogen worstelen.