Lazarus tipt: docu Jean Vanier, Peter Enns x Matthew Vines en Vloeken in de kerk

Lazarus tipt: docu Jean Vanier, Peter Enns x Matthew Vines en Vloeken in de kerk

We hebben weer een paar toffe Lazarus-tips voor je: een inspirerende docu over Jean Vanier, een goed gesprek en fijn theater. Geniet ervan! 

De wereld van Jean Vanier

In de Engelse Spectator een inspirerend verhaal over Summer in the Forrest. Deze docufilm gaat over het levenswerk van filosoof Jean Vanier, de oprichter van L’Arche (leefgemeenschappen waar mensen mét en zonder beperking leven). L’Arche werd bekend door Henri Nouwen, die er de laatste jaren van zijn leven doorbracht en er prachtige boeken over schreef. Het artikel lees je hier.

 

Een bijzonder gesprek tussen Peter Enns en Matthew Vines

Vloeken in de kerk op De Parade

Vloeken in de kerk is de titel van een opvallende voorstelling tijdens theaterfestival De Parade. Het is ‘de leukste minikerkdienst voor ongelovige Thomassen. Via de eeuwenoude deugden Geloof, Hoop en Liefde wordt de moderne mens gered. Ja, jij dus. Met donderpreken, hysterische liedjes, poëtische beschouwingen en sketches.’ Meer info vind je hier. Tot eind augustus te zien op De Parade in Amsterdam.