Gezocht: deelnemers en hosts voor ‘Mensen van de weg’

Gezocht: deelnemers en hosts voor ‘Mensen van de weg’

Mensen van de weg is een splinternieuwe manier om je te spiegelen aan Jezus’ levensweg. Open en ondogmatisch, voor mensen die niets van het geloof afweten, maar net zo spannend voor wie al heel bekend is met geloven.

Als Lazarus merkten we dat veel mensen afhaken bij de bestaande ‘geloofscursussen’. Alleen het idee van een cursus al: dat suggereert dat een iemand het antwoord weet, dat gaat overdragen, en dat je er pas bent als je dat antwoord ook aanvaardt. Veel mensen willen juist op een open manier zoeken: ze zijn minder geïnteresseerd in ‘hoe het is’ dan in ‘hoe het werkt’, minder in dogma’s dan in menselijke keuzes, minder in kerk dan in Jezus.

Niemand weet het beter

Dat biedt Mensen van de weg. Samen onderzoek je in tien meetings Jezus’ levensweg en je spiegelt je daaraan. Dit gaat heel open. Niemand weet het ‘beter’ dan een ander. Je probeert alleen te zoeken waar je zelf staat en of de weg die Jezus ging je daarin kan helpen. Het startpunt is telkens een levensvraag (in totaal tien) die iedereen wel herkent, zoals: Hoe ga ik om met verlies? Welke focus heb ik? Hoe maak ik keuzes?

Hier kun je nog veel meer lezen over Mensen van de weg.  

We zoeken hosts

Dit najaar gaan er al op tientallen plekken in Nederland trajecten draaien. Lijkt je het ook leuk om dit te hosten? Dan kun je je hier opgeven.

Als je host wilt worden, dan krijg je van ons het materiaal thuisgestuurd. Vervolgens werf je zelf een aantal deelnemers en ga je tien meetings (waarschijnlijk avonden inclusief maaltijden) aan de slag met elkaar. Je bent zelf als host ook deelnemer, je leert zelf dus ook. De bedoeling is vooral dat je het gesprek zo soepel mogelijk laat verlopen, maar je bent dus niet de ‘zender’: je hebt niet de betere antwoorden. Wees niet verbaasd als je nieuwe vriendschappen opdoet: dat hebben we al regelmatig zien gebeuren.

Op 26 augustus geven we de eerste training voor hosts, probeer daar bij te zijn. Dat scheelt uiteindelijk veel tijd en energie. Als je je opgeeft als host, krijg je voor de training een persoonlijke uitnodiging.

Ja! Meedoen!

Wil je niet hosten, maar alleen deelnemer zijn? Het handigste is je gegevens hier achter te laten. Mogelijk kunnen we je t.z.t. koppelen aan een host in jouw omgeving die nog deelnemers zoekt. Je hoort van ons als we mogelijkheden zien. De meeste zekerheid tot deelname biedt het om zelf een groepje mensen te organiseren in je omgeving en samen met hen aan de slag te gaan. Misschien wil één van die mensen wel host zijn, of kunnen jullie die taak verdelen.

We zijn supertrots op Mensen van de weg. We hebben het over een periode van twee jaar ontwikkeld en uitvoerig getest door heel Nederland. De reacties waren telkens zo lovend, dat we geen moment geaarzeld hebben om door te zetten. We denken dat er behoefte aan is in Nederland en dat het mensen veel gaat bieden. We horen keer op keer dat mensen op een heel nieuwe manier naar hun eigen leven en dat van Jezus gaan kijken. Dus wacht niet langer en geef je op!