Kesha hervindt zichzelf en schrijft een indringende gospelsong

Kesha hervindt zichzelf en schrijft een indringende gospelsong

Dat narigheid een grote bron van creativiteit kan zijn, laat Kesha horen met haar nieuwe album Rainbow. Ze rekent daarin af met een gitzwarte periode in haar leven. 

Praying is de eerste track van de plaat. Ik moet zeggen, ik ben aangenaam verrast en onder de indruk. Niet eens zozeer door vele religieuze symboliek, die druipt er namelijk van af. Het is vooral het statement wat de zangeres maakt met haar song en album.

De zangeres blikt in de song terug op een zware periode in haar leven. Het jarenlange conflict met haar producer Dr. Luke eiste zijn tol. Eind 2014 klaagde Kesha hem zelfs aan voor seksueel misbruik en psychologische mishandeling.

De hoop dat iedereen kan genezen

De tegenslagen hebben haar laten groeien. De artieste heeft haar pijn, frustratie en leerproces omgezet in creativiteit. In een open brief op LennyLetter.com laat Kesha weten dat ze veel heeft geleerd de afgelopen jaren:

‘This song is about feeling empathy for someone else even if they hurt you or scare you. It’s a song about learning to be proud of the person you are, even during low moments when you feel alone. It’s also about hoping everyone can heal, even someone who hurt you.’

Bidden voor degene die je pijn heeft gedaan? De zon zien schijnen, terwijl de regen met bakken uit de lucht valt? Kesha heeft de gospel ontdekt broeders en zusters, en daar kan ik dan weer een voorbeeld aan nemen.