Lazarus tipt: hoopvolle gedichten, kaartjes voor Lesbos, statements uit Amerika en God in een rolstoel

Lazarus tipt: hoopvolle gedichten, kaartjes voor Lesbos, statements uit Amerika en God in een rolstoel

Met zo veel ellende in het nieuws zou je bijna vergeten dat er ook nog mooie dingen gebeuren op deze aardbol. Deze week was er krachtig tegengeluid in Amerika na het Nashville Statement, een ontroerende speech op Greenbelt, er kwam een hoopvol dichtbundeltje uit en een oproep voor de prachtige actie ‘Because we carry’. Lees maar! 

Hoopvolle gedichten

Marina de Haan is schrijver én wereldverbeteraar. Van jongs af aan had ze last van astma en eczeem, maar vorig jaar
overheerste het eczeem zo haar leven dat ze steeds verder wegzakte in een zwart gat. Gedichten schrijven gaf haar hoop én perspectief; ze gaf niet op. ‘In plaats van te focussen op pijn en angst, begon ik te focussen op liefde en waarheid. Ik geloof dat liefde je kan redden. Liefde kan de wereld redden. Dus ben ik daarover gaan schrijven.’

Haar gedichten zijn gebundeld in Lily in the wild field. Op de site van Marina
vind je meer informatie en kun je het boek bestellen.

Kaartje voor een vluchteling in kamp Moria

Zo vanzelfsprekend als douchen voor ons is, zo lastig is het voor vluchtelingen in kampen op bijvoorbeeld Lesbos. Bovendien is er bijna geen zeep. Stichting Because we carry vindt het niet kunnen en heeft daarom een mooie actie: ze hebben op Lesbos zelf zeep laten maken om uit te delen aan vluchtelingen. Op die manier helpen ze de bewoners, maar ook de vluchtelingen. De eerste 500 zijn uitgedeeld, de andere 2500 voor kamp Moria liggen nog te drogen. Die zeepjes zouden ze graag voorzien van een persoonlijk briefje. Vandaar de oproep op kaartjes te maken
(Een kaartje moet 5 cm lang zijn en 2,5 hoog en linksboven perforeer je een gaatje. Schrijf in het Engels en zet je naam en stad erop als je dat leuk vindt.)
Dit kun je tot 10 september 2017 opsturen naar:
Stichting Because We Carry
Postbus 51341
1007 EH AMSTERDAM

God heeft een rolstoel

Op het Engelse festival Greenbelt sprak Becky Tyler tijdens de zondagochtend-bijeenkomst. Becky liep tijdens haar geboorte hersenschade op door een gebrek aan zuurstof, zit in een rolstoel en spreekt met een stemcomputer. Ze hield een ongelofelijk, indrukwekkend verhaal en vertelt hoe ze erachter kwam dat God ook een rolstoel heeft.

Statementoorlog

Het was de week van het Nashville Statement: een document waarin een aantal vooraanstaande Amerikaanse predikanten als John Piper en Francis Chan zich uitspreken vóór het huwelijk tussen man en vrouw en tegen het homohuwelijk. Ook staat er in het statement:

Op de inhoud en de timing kwam gelukkig veel weerstand. De Lutherse predikant Nadia Bolz Weber schreef een krachtig Denver Statement waarin stond:

The pathway to full and lasting joy through God’s good design for God’s creatures is clearly inclusive of a variety of identities of gender and expressions of sexuality that have previously been denied by shortsighted and limited thinking, teaching and preaching that has ruined lives and dishonored God.

Ook The Liturgists (een collectief van muzikanten, kunstenaars en schrijvers) spraken zich uit:

We believe that people of all sexual orientations and gender identities are fearfully and wonderfully made, holy before God, beloved and beautiful as they are.

En ook de bekende spreker Matthew Vines, auteur van God and the Gay Christian kwam met een interessant respons’draadje’ op Twitter. Klik op onderstaande tweet om het te lezen.