Lazarus tipt: Caputo & Sedlacek op Geestdrift, een goede gids en een Hinn die afscheid nam van het welvaartsevangelie

Lazarus tipt: Caputo & Sedlacek op Geestdrift, een goede gids en een Hinn die afscheid nam van het welvaartsevangelie

In deze Lazarus tipt hebben we alle interessante weetjes, to-do’s en to sees weer voor je verzameld. Veel plezier ermee en een goed weekend! 

Caputo & Sedlacek op Geestdrift

Heb jij al kaarten voor het Utrechtse Geestdriftfestival? Dat wordt dit jaar gehouden op 28 oktober in Utrecht en er komen opnieuw interessante sprekers en muzikanten. Zoals filosoof John Caputo, die spreekt over zijn boek ‘Hoping against hope’ (Jean-Jacques Suurmond schreef er onlangs over in Trouw) en de Tjechische filosoof/econoom Thomas Sedlacek gaat het over Job hebben. Muziek is er van Tess Wiley (wie kent haar nog?), Sea & Air en meestergitarist Trevor Gordon Hall. Meer weten? Info vind je hier.

Rijk & gelovig?

Benny Hinn is een van die tv-dominees die een vermogen (geschat op 42 miljoen) vergaarde door het verkondigen van het zogenoemde ‘welvaartsevangelie’: het is de wil van God dat mensen die in hem geloven volmaakte gezondheid en rijkdom hebben. En door het claimen ervan gebeurt het ook. Zijn neef Costi beschrijft in een verhaal hoe hij langzaam ervan overtuigd raakte dat dit niet de bedoeling kan zijn.

Goede gids!

Wil je wat duurzamer leven, maar weet je niet hoe? Marieke Eyskoot geeft in Dit is een goede gids tips voor een duurzame lifestyle op het gebied van eten, wonen, werken, vrije tijd en kleding. Hij is al een tijdje uit, maar zeer de moeite waard.
Dit is een goede gids, Marieke Eyskoot, € 20

Meer info vind je hier.

Henri Nouwen bij DWDD