De Prophets of Rage zetten hun boosheid om in stampende beats

De Prophets of Rage zetten hun boosheid om in stampende beats

De boze profeten van Prophets of Rage roepen wereldleiders tot de orde (vooral Trump krijgt ervan langs). Corjan headbangt lekker mee op het verzetslied ‘Radical Eyes’.

Amos, Jeremia en Elia verbleken bij deze boze profeten. ‘Let’s make America Rage again‘ dreunt het uit mijn speakers. De boze godsmannen laten concertgangers luidkeels scanderen tegen het systeem. Vreemdelingenhaat, geldzucht en het nationalisme met zijn christelijke sausje krijgen de volle laag. Wat is het? Een verzetsbeweging? Een revolutie van liefde? Of zoals de profeten het zelf zeggen: een beweging to ‘unfuck the world’

Prophets of Rage bestaat uit Tom Morello, Tim Commerford en Brad Wilk van Rage Against The Machine, aangevuld met rappers Chuck D (Public Enemy) en B-Real (Cypress Hill) en DJ Lord. Gitarist Morello vertelt: ‘We zijn een elite-eenheid van revolutionaire muzikanten, vastberaden om de berg van verkiezingsjaar-bullshit te bestormen met een muur van Marshall-versterkers.’ Op 15 september verschijnt het debuutalbum van de muzikale veteranen met daarop de song: Radical Eyes

Radicaal of divers?

 ‘De westerse wereld heeft vooroordelen en stereotypes in het leven geroepen’, zegt Chuck D over het nummer Radical Eyes. ‘Tegengestelde meningen en bewegingen worden eerder gezien als radicaal dan als divers. Radical Eyes is de bril waardoor alles wordt gezien. Elke beweging die in opstand komt, wordt gelabeld als geradicaliseerd.’

Ik sta na een paar minuten al te headbangen in de huiskamer. Knettergek die profeten, maar ze hebben wel een punt. Draai daarom open die speakers en zet al je negatieve energie om in een liefdevol verzet. Yeah!