Lazarus tipt: Quit christianity, de Matthew 25-pledge en Snelwegkerk

Lazarus tipt: Quit christianity, de Matthew 25-pledge en Snelwegkerk

We hebben weer wat interessante kijk- en leestips voor je. Om na het wandelen en genieten van het lekkere herfstweer even tot je te nemen!

Stoppen met geloven

Quit Christianity is de ronkende naam van een nieuw platform dat de betekenis van het christelijk geloof opnieuw wil ontdekken. Maar om dat te kunnen moet er eerst afgerekend worden met het oude. ‘The Christianity we know today is but a timid shade of its wild, reckless, desperately passionate prototype – its supernatural beginnings; its original meaning; its intended plan and purpose …’

Ze zijn net begonnen, maar op Facebook en op de site vind je al een paar filmpjes, waaronder deze met Science Mike.

Dingy Motel Road Tour Premiere – REPLAY

Got 20 minutes? Then grab your lunch, coffee, whatever … then sit back and #JoinTheConversation. Here’s the replay of the #DingyMotelRoadTour with Science Mike!

Geplaatst door Quit Christianity op donderdag 5 oktober 2017

De ‘Mattheus 25-eed’

In Amerika maken steeds meer mensen zich zorgen over de effecten van de regering Trump. Via Sojourners kun je dat volgen. Deze week lanceerden verschillende organisaties (waaronder ook Sojourners) de ‘Matthew 25 movement’ via het bijbehorende filmpje. Wat kun je doen als je het gevoel hebt dat je in actie moet komen, omdat het beleid van de overheid haaks staat op de woorden van Jezus? Deze site geeft er handvatten aan. Meer info vind je hier.

Gouden Kalf

Je kent ze misschien wel, van die kerkjes langs de snelwegen in Duitsland. Regisseur Elsbeth Fraanje maakte er een prachtige documentaire over die onlangs werd bekroond met een Gouden Kalf. De film wordt volgend najaar uitgezonden op tv. Je kunt hier alvast de trailer kijken.

Elsbeth deed mee aan de allereerste 7keer7 tour in 2014 en dit is haar speech. Mooi om nog even te bekijken!