Lazarus tipt: Micha-tour, Justice Conference, demo Sufjan en Geestdrift

Lazarus tipt: Micha-tour, Justice Conference, demo Sufjan en Geestdrift

We hebben weer wat tips voor je verzameld. Om te kijken, luisteren of te bezoeken. Fijn weekend! 

Vernieuw je wereld

Hoe kun je een zichtbare, positieve rol spelen wat betreft schepping en duurzaamheid? Micha Nederland en Groene Kerkenactie willen je in november gaan inspireren. Met boeiende sprekers, zoals Esta Steijn van Stop the Traffik en muziek van Amanda Lock die nummers van Schrijvers voor de Gerechtigheid zingt. Annemarthe Westerbeek (Micha Nederland): ‘Wij geloven dat we als mensen aan elkaar gegeven zijn en met elkaar verbonden zijn. Onze levensstijl hier heeft invloed op het leven van mensen verderop. Elke daad van recht die je hier doet, maakt verschil. Met de inspiratietour willen we mensen aanzetten om zelf aan de slag te gaan met gerechtigheid en duurzaamheid’.

De tour komt op 3 plekken in Nederland:
Dinsdag 7 november, Pakhuis de Regâh, Den Haag
Donderdag 16 november, Keizersgrachtkerk Amsterdam
Donderdag 23 november, Sociëteit NSEde, Ede.

Kaarten kosten 6 euro en je kunt ze hier reserveren.

Justice conference 2018

Het duurt nog even, maar de data voor de Justice Conference 2018 zijn bekend: het gaat plaatsvinden op 26 en 27 oktober 2018. Kun je ze nu alvast in je agenda zetten. En tot die tijd zijn er mooie filmpjes te bekijken van de Justice Conference 2016. Zoals deze met Shane Claiborne:

Een bijzondere Sufjan

Eind november komt er een ‘nieuwe’ Sufjan uit: The Greatest Gift Mixtape — Outtakes, Remixes, & Demos from Carrie & Lowell. Ter aankondiging heeft hij nu een iPhone demo uit van John, my beloved, die je hieronder kunt beluisteren.

Nog kaarten voor Geestdrift!

Twijfel je nog of je morgen naar het Geestdrift Festival gaat? Gewoon gaan, want het programma is hartstikke interessant. Bovendien kun je nog kaarten kopen aan de deur. Hier vind je het programma. Voor een dagdeel betaal je 17,50 euro, een dagkaart kost 30 euro.

Het Geestdrift Festival vindt plaats in de Utrechtse Geertekerk, Geertekerkhof 23.