Lazarus tipt: Nineveh, Almatine Leene en Kees Posthumus

Lazarus tipt: Nineveh, Almatine Leene en Kees Posthumus

We hebben weer het leukste, beste en interessantste voor je getipt. Om te kijken, lezen, luisteren of te bezoeken. Fijn weekend!

Bezoek Nineveh

In het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden is vanaf vandaag een bijzondere tentoonstelling te zien: Nineveh. Je kunt deze stad natuurlijk kennen uit het Bijbelse verhaal van Jona. Nineveh (dichtbij het Noord-Irakese Mosul) was 2700 jaar geleden een wereldstad. Voor de expositie zijn o.a. allerlei reliëfs, kleitabletten en beelden bijelkaar gebracht.
De tentoonstelling is om verschillende redenen bijzonder: het is de eerste keer dat er een tentoonstelling is gewijd aan de stad en alle objecten samen te zien zijn. Daarnaast heeft Unesco (beheerder van het werelderfgoed) patronage verleend aan het museum. Niet voor niks: de organisatie wil daarmee ook aandacht vragen voor erfgoed in crisissituaties. De overblijfselen van Nineveh zijn namelijk een paar jaar geleden verwoest door IS. Een aanrader, deze tentoonstelling (en ook de rest van het museum overigens).

Almatine in Het Vermoeden

Almatine Leene ken je natuurlijk van haar blogserie Flirten met Rome op onze site. Onlangs was ze nog genomineerd voor de titel Theoloog des Vaderlands. Aanstaande zondag is ze te gast in Het Vermoeden bij Marleen Stelling en vertelt ze over haar roeping en wat haar drijft.

Almatine Leene – tranen van vreugde

Almatine Leene huilde vreugdetranen toen ze afgelopen zomer bijzonder nieuws hoorde. Zondag vertelt ze erover in Het Vermoeden. Om 11.30 uur op NPO 2. – Met Marleen Stelling

Geplaatst door Het Vermoeden op vrijdag 20 oktober 2017

Prestigieuze prijs voor Kees

Als je bij onze 7keer7 tour was of online gevolgd hebt, heb je wellicht Kees Posthumus voorbij zien komen. Afgelopen week werd bekend dat hij de Spaanprijs heeft gewonnen, een prijs voor een opmerkelijke artistieke of publicitaire bijdrage aan het bijbelse, geestelijke of kerkelijke leven in Nederland. Kees krijgt de prijs voor zijn programma over Luther (hieronder zie je er een stukje uit). Jacobine Geel, Vonne van der Meer en Anne van der Meiden wonnen de prijs al eerder.  Leuk om te zien? Hier vind je de speellijst.