My Baby speelt met het oerritme van moeder aarde

My Baby speelt met het oerritme van moeder aarde

Het heeft wel iets van een worshipconcert, de meeslepende muziek van My Baby. ‘We willen het publiek meenemen op een sjamanistisch geïnspireerde muzikale trip.’

My Baby is niet in één hokje te duwen. Zo bezoekt de band ter inspiratie een christelijk worship concert. Niet dat ze in Jezus geloven, maar gewoon omdat de flow zo vet is. Hun eigen muziek is trouwens spiritueel in het kwadraat en hun optredens misschien nog wel meer. De flow brengt sommige festivalgangers in een spirituele trance, waarbij hemel en aarde elkaar lijken te raken. Zangeres en gitariste Cato van Dijck ziet het zo: ‘We willen het publiek meenemen op een sjamanistisch geïnspireerde muzikale trip.’

Het oerritme van moeder aarde

De titels van de voorgaande albums Loves Voodoo en Shamanaid zijn een dikke streep onder wat hierboven al is gezegd. Het nieuwe album Prehistoric Rhythm past in het rijtje, maar focust iets meer op de oerkracht van moeder aarde en het oerritme wat zij voortbrengt. Gitarist Daniel: ‘Wij spelen als band heel erg op gevoel en zijn op de groove gericht. Vanaf het podium zien wij mensen die samenkomen, in trance raken en zich laten meevoeren door het ritme en de muziek. Instinctief, zo lijkt het.’ Drummer Joost vult aan: ‘We omarmen de oeroude ritmes, die tenslotte van ons allemaal zijn.’

Ik sta in de woonkamer en sluit mijn ogen. Dik vijf minuten probeer ik open te staan voor het oerritme van moeder aarde. Ik stel me voor dat ik me bevind op een festivalweide of in een intieme concertzaal. Zal ik me mee kunnen laten gaan in de psychedelische gospeltrip van My Baby? Ik weet het nog niet, want mijn magische moment in wording komt abrupt tot een einde. Ruw wordt er door de postbezorger op mijn raam gebonkt. Pakketje voor meneer Matsinger. Yep. Ik ben weer terug op (moeder) aarde. Misschien kan ik ze beter toch een keer live zien…