Lazarus tipt: Communio Sanctorum, Camino-film en Julien Baker

Lazarus tipt: Communio Sanctorum, Camino-film en Julien Baker

We hebben weer wat mooie tips voor je verzameld waarvan we vinden dat jij ze niet mag missen. Heb een goed weekend! 

Beetje katholiek, beetje protestant

Kunstenaar Martijn Duifhuizen werkte twee jaar lang aan een bijzonder project: Communio Sanctorum. In kleine witte ‘tegel’ kunstwerken van 10 bij 10 centimeter verwerkte hij namen van 500 katholieke en 500 protestantse heiligen. Het bijzondere verhaal erachter vertelt hij in het onderstaande filmpje.
De eerste 95 kunstwerken zijn te koop voor 95 euro. Daarna gaat de prijs omhoog. In totaal wil Martijn er 1000 verkopen, dan maakt hij de totale lijst met namen bekend.
Meer informatie vind je hier.

Camino-liefhebbers opgelet!

Collega Annemarie schreef onlangs een verhaal over de Camino, de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Daarin noemde ze ook al het speciale filmfestival over de Camino dat aanstaande zondag 5 november in Utrecht plaatsvindt. Een dag vol speelfilms en documentaires over pelgrimeren en de Camino naar Santiago de Compostela: van drama tot komedie, van poëzie tot surrealisme en horror, en van persoonlijke tot historische en spirituele verhalen. Hier vind je meer info.
Kun je er niet heen? Dan tippen we ook nog dit bijzondere verhaal over twee vrienden die samen de Camino liepen. Daarover werd de documentaire  I’ll push you gemaakt. Volgend jaar komt-ie uit op dvd.

Sta even stil bij omgekomen vluchtelingen

Deze week was het Allerzielen: van oudsher een dag waarop de overledenen worden herdacht. Aanstaande zondag 5 november is er in Den Haag een herdenking voor alle vluchtelingen die naamloos zijn gestorven tijdens hun reis naar Europa op zoek naar bescherming en veiligheid.
De herdenking vindt plaatst bij de Hofvijver (kruising Spui, Lange Vijverberg) in Den Haag van 15.30 tot 16.30 uur. Singer-songwriter Ed Struijlaart werkt mee en ter plekke is er een  interactieve tentoonstelling ‘The Moving Memento’ van kunstenaar Daan Wubben. Je kunt erbij zijn. Hier vind je alle informatie.

Queer en christen: Julien Baker

Trouw had onlangs een prachtig verhaal over de 22-jarige singer-songwriter Julien Baker: queer en christen. ‘Hoe kon ik omgaan met het feit dat er een God is, waarin ik geloof, maar die niet van mij houdt, om de wijze waarop Hij me geschapen heeft?’ was een van de vragen die Julien zichzelf stelde. Het resulteerde in mooie liedjes en het nieuwe album Turn out the lights. Pitchfork maakte er zelfs deze mooie luistergids bij. Zaterdagavond 4 november staat ze in de Ekko in Utrecht. Dat concert is helaas uitverkocht, maar deze talentvolle artiest gaat vast nog een keer terugkomen. Onthoud die naam dus!