Lazarus tipt: podcasts, online retraite met o.a. Brian McLaren en films van Paulus en Simson

Lazarus tipt: podcasts, online retraite met o.a. Brian McLaren en films van Paulus en Simson

We hebben veel luister en kijktips deze week: maar liefst twee podcasts en filmtrailers. En een tip voor een boeiende online Adventsretraite. Doe er je voordeel mee! 

Het kan je buurman zijn…

Priester Anton ten Klooster kun je kennen van ons theologenpanel. In de podcast Het kan je buurman zijn spreken Zegert en Martine hem uitgebreid. Hij heeft een bijzonder verhaal: als protestantse jongen ging hij naar Rome en dat veranderde zijn leven voorgoed. Aanrader!

Vind je het een leuk gesprek: je kunt ‘m hier beluisteren in iTunes en je kunt je natuurlijk abonneren.

Online adventretraite

Wil je Advent dit jaar op een andere manier beleven? Dan is dit misschien wat voor je! Een online adventretraite Keep a watch with me – A daily Advent Reader for peacemakers waarbij je elke dag een gedachte en  een gebed in je mailbox vindt. Deze retraite is geschreven door een bijzondere verzameling schrijvers, religieuzen, activisten, etc. Onder hen mensen als Shane Claiborne, Brian Mclaren, Becca Stevens en Pádraig Ó Tuama (regelmatig door Rikko geciteerd) Het enige wat je hoeft te doen is jezelf aanmelden: dat kan hier.

Podcast: Pete Enns ontmoet Greg Boyd

Heb je onze publicaties rond de 7keer7 tour over de kruisiging met veel interesse gevolgd? Dan is dit ook een aanrader. De Amerikaanse theologen/schrijvers Pete Enns en Greg Boyd gaan met elkaar in gesprek over de kruisiging en hoe deze zich verhoudt tot het geweld in het Oude Testament.
Eerder dit jaar kwam er boeken van Greg Boyd uit met de titel The Crucifixion of the Warrior God en Cross Vision (een populairder geschreven samenvatting van het eerste werk). Meer over Greg Boyd vind je hier.

De podcast vind je hier.

Simson en Paulus: The movies

Het gaat goed met de Bijbelse films: er komen er volgend jaar maar liefst twee uit:  Simson en Paulus. Een ronkende trailer gaat de film vooraf en ‘onze’ Rutger Hauer zit erin (zie foto boven). Hij speelt Manoach, de vader van Simson. Taylor James speelt Simson.

De trailer van Paulus is wat braver. De film gaat over Paulus die in de gevangenis in Rome zit en terugblikt op zijn leven. Grappig detail: Jim Caviezel, die in The Passion of the Christ Jezus speelde, komt terug als de evangelist Lucas. James Faulkner (Randyll Tarly in Game of Thrones) speelt Paulus.