Lazarus tipt: Rowan Williams, Choose Love T-shirt en dokter Co

Lazarus tipt: Rowan Williams, Choose Love T-shirt en dokter Co

We hebben weer wat interessante tips voor je: van een interessante lezing tot een mooie docu en een hip, goed shirt. 

Geloof moet in de publieke ruimte…

Rowan Williams, theoloog en voormalig hoofd van de Anglicaanse Kerk, komt aanstaande maandag 27 november op uitnodiging van De Zinnen in Den Haag. Hij spreekt er over ‘geloof in de publieke ruimte’. Volgens Williams moet geloof helemaal niet achter de voordeur verdwijnen, maar leveren religie en geloof een constructieve bijdrage aan een morele en verantwoordelijke samenleving. Hij noemt ze zelfs onmisbaar in de politiek en het openbare leven. Nieuwsgierig? Hier vind je meer info.

T-shirt in je schoentje

Misschien een idee voor een Sint-cadeau: een nieuw T-shirt. En dan wel die van de Britse ontwerpster Katharine Hamnett. Ze werd beroemd door het slogan-shirt dat Wham! droeg in de clip Wake me up before you go go, dat een hype werdOp de shirts van het duo stond Choose Live. Later volgenden er nog meer (politieker getinte) teksten.

Hamnett heeft nu een remake gemaakt van het Wham!- shirt: de slogan is alleen aangepast naar Choose Love. De ontwerpster maakte het organische shirt in samenwerking met de stichting Help Refugees en de opbrengst komt daar ook volledig aan ten goede.

Ze zijn verkrijgbaar via haar eigen site of via Asos.

Kijken: het verhaal van dokter Co

Even voor gaan zitten: zondagavond 26 november wordt het bijzondere verhaal van dokter Co uitgezonden. Deze 80-jarige dokter bezoekt fietsend vluchtelingen in vervallen garages en leegstaande gevouwen. Omdat ze hier illegaal verblijven komen ze niet in aanmerking voor medische bijstand. Dokter Co helpt hen en luistert naar hun verhalen. Wat drijft deze oude man om het zo onvoorwaardelijk zijn leven aan hen te wijden? In Vrij Nederland kun je een interview lezen met de regisseur, Lysander Wiering.

De docu wordt zondagavond 26 november om 23.05 uur op NPO3.

Meepraten in een opinieplatform?

Vind je het leuk om met andere christenen te praten over allerlei gebeurtenissen in onze samenleving? Dan is dit nieuwe opinieplatform wat voor jou. In een deze diverse groep wissel je met elkaar van gedachten. Ook Lazarus-lezers worden van harte uitgenodigd om hieraan mee te doen. Lijkt dit je wat? Meld je dan nu aan en ontvang meer informatie.