Lazarus tipt: Désanne in Het Vermoeden, docu over dominee en de Adieu God? podcast

Lazarus tipt: Désanne in Het Vermoeden, docu over dominee en de Adieu God? podcast

De laatste loodjes tot Kerst…  We hebben nog wat mooie, boeiende (kerst)tips waarmee je kunt ontspannen. Goede dagen! 

Het vermoeden van Désanne van Brederode

Filosoof en schrijver Désanne van Brederode is aanstaande zondag 24 december te gast bij Marleen Stelling in Het Vermoeden. Onlangs verscheen haar essay Als stilte steekt waarin ze de situatie in Syrië bespreekt aan de hand van eigen ervaringen en die van (Syrische) vrienden. Waarom blijft het westen zo stil? En hoe kun je er iets aan veranderen? In Het Vermoeden doet Désanne een warm pleidooi voor solidariteit. Zondag, 11.35 uur op NPO2.

Docu over dominee

Een docu die je écht niet mag missen is Hier ben ik, waarin een portret wordt geschilderd van de inwoners van Bloemendaal en hun grenzeloze ambitie, gejaagdheid en geworstel. Dominee Ad van Nieuwpoort houdt ze een alternatief voor en geeft een inkijkje in zijn leven als predikant. De docu is fascinerend én ontluisterend. Hier ben ik is te zien op maandag 25 december op NPO2 om 22.15 uur.

Kerst in kranten en bladen

Rond Kerst vind je meer religie in kranten en tijdschriften: de moeite waard om even in de gaten te houden en jezelf op te trakteren. Zoals dit mooie verhaal bijvoorbeeld over ‘slapende gelovigen die wakker werden gekust door God’ in de Volkskrant. Of zoals dit artikel in National Geographic Magazine over Jezus: bestond hij echt? Wat zegt de wetenschap?

Adieu God? podcast

Vind je Adieu God? ook zo’n goed programma, maar mis je het vaker dan je zou willen? Dan is er goed nieuws: alle gesprekken uit het programma kun je nu ook beluisteren via de Adieu God? podcast. Maar liefst 87 gesprekken staan erin: met o.a. Jeroen Pauw, Arjen Lubach en Tim Hofman. Je vindt ze hier.

Bijzonder kerstfilmpje

Jezuiet Nikolaas Sintobin postte deze week op zijn blog een prachtig Russisch filmpje met het kerstverhaal. De moeite waard om even te kijken.