Lazarus tipt: retraite, boekbespreking met Rollins, Rohr & Science Mike, Geestdrift-lezing Caputo

Lazarus tipt: retraite, boekbespreking met Rollins, Rohr & Science Mike, Geestdrift-lezing Caputo

Deze tiplijst is al een beetje in adventssferen: we tippen een retraite, een boekbespreking, een podcast en een lezing om lekker binnen naar te luisteren en te kijken. 

Ignatiaanse adventsretraite

We tipten we al de retraite Keep watch with me, een engelstalige retraite met o.a. Shane Claiborne en Brian McLaren. Vanuit de ignatiaanse traditie is er al een aantal jaren een digitale adventsretraite: Uit God geboren. Al meer dan 10.000 mensen hebben zich hiervoor aangemeld.

Bijzonder is dat je ook iets kunt delen door middel van speciale uitwisselingsgroepen. Je kunt ze zelf samenstellen of je wordt gekoppeld aan een al bestaande uitwisselingsgroep. En er is de mogelijkheid om iets te delen via een gastenboek.

Meer weten? Hier vind je info en kun je je aanmelden.

Peter Rollins leest Paul Tillich

Van een heel andere orde is de Advent Book Study van Peter Rollins. Hij leest The Courage to Be van Paul Tillich. Behalve dat Tillich een enorme impact had op filosofen, wetenschappers, noemt Rollins hem een geweldig voorbeeld van een publieke theoloog. ‘Ik denk dat het de perfecte keuze is voor advent, omdat deze tijd van het jaar over jezelf voorbereiden gaat. Over jezelf voorbereiden en je bewustworden van het nieuws van dat geheel andere dat onze levens bedreigt of belooft totaal te veranderen.’ Je leest 7 weken lang 1 hoofdstuk per week en Peter geeft er een lezing bij. Voor 20 dollar doe je mee.

Hier vind je meer informatie en kun je je aanmelden.

Podcast met Richard Rohr en Science Mike

Franciscaan Richard Rohr is te gast in de podcast Relevant Magazine. Hij vertelt hoe je kunt omgaan met twijfels. En Science Mike heeft weer wat technologische weetje en inzichten. Lekker in de auto of tijdens je treinreis. Je vindt ‘m in iTunes of via Google Play en Stitcher.

Luisteren: Caputo op Geestdrift

Kon je niet naar het Geestdrift Festival, maar had je graag de speech van filosoof John Caputo willen horen? Dat kan alsnog! Zijn openingsspeech staat online. Even voor gaan zitten, want hij duurt een uur!