Lazarus tipt: The Good Place, petitie Ze zijn al thuis en Walter Brueggemann

Lazarus tipt: The Good Place, petitie Ze zijn al thuis en Walter Brueggemann

We hebben weer wat kijk-, lees- en doetips voor je. Fijn weekend!

Comedy over de hemel

Een sitcom over de hemel? Jawel, en nog een intelligente ook. Per ongeluk belandt de egoïstische Eleanor na haar dood in The Good Place. Ze wil er blijven en besluit een beter mens te worden. De Netflix-serie krijgt van De Volkskrant maar liefst 4 sterren. ‘The Good Place is daarmee de eerste Amerikaanse comedyserie waar met regelmaat over Nietzsche en Kant wordt gesproken en op een Groundhog Day-achtige manier filosofische lessen worden geleerd.’ En er mag ook nog gelachen worden…

Wierook en mirre

De geuren uit de bijbel: mirre, franckincense (wierook) en nardus komen voor in mooie verhalen, maar ze hebben ook helende eigenschappen. Wist je bijvoorbeeld dat je wierook kunt gebruiken om je immuunsysteem te versterken? Of dat je mirre helpt tegen huidproblemen. Tjitske Volkerink werkt ermee, weet er alles van en geeft dinsdagavond 19 december een lezing over deze geuren. De lezing vindt plaats in het Christelijk Spiritueel Centrum in Hilversum en kost € 9,95 (dan krijg je wel een speciaal tasje met de geuren cadeau). Meer info vind je hier.

Ze zijn al thuis – teken de petitie

‘Onze’ Rikko was deze week in de Tweede Kamer samen met Syrische kinderen om aandacht te vragen voor hun situatie. Al meer dan 5 jaar wonen deze kinderen (in totaal gaat het om een groep van ongeveer 400 kinderen) in ons land. Ze voelen zich Nederlands, maar zijn het niet op papier en dreigen te worden uitgezet. Daarom is er een petitie ‘Ze zijn al thuis’  in het leven geroepen die vraagt om een kinderpardon voor deze kinderen. Je kunt ‘m hier tekenen en laten zien dat je dit belangrijk vindt.

Bijzonder gesprek met Walter Brueggemann

Walter Brueggemann is een belangrijke academische, progressief christelijke theoloog uit Amerika. Samen met Kenyatta Gilbert, professor preekkunde, sprak hij over wat het betekent om profetisch te zijn in onze tijd. Aanrader!