Lazarus tipt: U2, Shane Claiborne en Rooney Mara als Maria Magdalena

Lazarus tipt: U2, Shane Claiborne en Rooney Mara als Maria Magdalena

Muziek, films, een hartverwarmende actie voor Syrië en verontrustend nieuws uit Amerika: Lazarus heeft weer nieuwe tips voor je. 

U2 op BBC

U2-fans opgelet: op BBC One is 19 december een speciale U2 uitzending te zien om 9 pm (22 uur Nederlandse tijd). Een uur lang muziek en interviews met de band vanuit de Abbey Road Studio’s in Londen. Hieronder krijg je alvast een voorproefje. En wil je nog meer U2? Houd onze site dan aanstaande maandag in de gaten!

Shane in de boeien

Activist Shane Claiborne was een van de christelijke leiders die deze week in de boeien werd geslagen na een vreedzaam protest in Washington. Met een gebedswake wilden ze regeringsvertegenwoordigers oproepen om de Dream Act te steunen: een wet die ongedocumenteerden beschermt. Op dit moment lopen 800.000 jongeren zonder papieren, die als kind door hun ouders werden meegenomen naar Amerika, gevaar om te worden uitgezet.

Shane is een van de vele christelijke leiders die op dit moment vreedzaam protesteert tegen het beleid van Trump. Wil je er meer over weten? Volg dan bijvoorbeeld Sojourners.

Today I was honored to join dozens of Dreamers and faith leaders as we delivered 3000 dreams to legislators in our…

Geplaatst door Shane Claiborne op dinsdag 5 december 2017

Aan tafel voor Syrië

Een mooie initiatief van 4 hulporganisaties in deze donkere maand: deel je tafel. Nodig vrienden/familie uit om bij je te eten, spelletjes te doen of om samen te knutselen. Je gasten reserveren een plek aan je tafel door een gift te geven. Daarmee helpen jullie samen mensen in Syrië om hun leven opnieuw op te bouwen. Meer info vind je hier.

Rooney Mara als Maria Magdalena

De Bijbel is een flinke inspiratiebron voor filmmakers: al eerder werd bekend dat de verhalen van Paulus en Simson werden verfilmd en volgend jaar uitkomen. Daar komt een derde bij: het verhaal van Maria Magdalena is ook te zien in de bioscoop. Een blik op Jezus vanuit het vrouwelijke perspectief. Met Rooney Mara als Maria Magdalena en Joaquin Phoenix als Jezus in de hoofdrollen. Eind maart 2018 gaat-ie in Amerika in première.