Lazarus tipt: jouw liefdesbrief op Lazarus, een plastic Madonna en een VR-kerk

Lazarus tipt: jouw liefdesbrief op Lazarus, een plastic Madonna en een VR-kerk

We hebben weer wat mooie tips voor je verzameld om te doen, te kijken en te lezen: over een plastic Madonna, een VR-kerk en nog 2 bijzondere 40-dagen initiatieven.  

Verras je geliefde op Lazarus!

Op Valentijnsdag, 14 februari, kun je je geliefde verrassen op Lazarus. Volgt jouw partner ons? Verras hem of haar dan met een boodschap op onze Facebookpagina van maximaal 100 woorden. Onder de inzenders verloten we een uniek, voor jou gemaakt kunstwerkje van Marleen Stelling, die deze week debuteerde met haar boek over de liefde: Alle bloemen zijn op weg naar jou. Wil je meedoen? Stuur dan uiterlijk maandag 12 februari jouw boodschap naar [email protected]

VR-kerk

D.J. Soto is een voorganger van een virtual reality kerk. Zijn bijzondere verhaal is nu te lezen in het online magazine Wired. Voor Soto is de VR-technologie dé manier om van de kerk een inclusieve plek te maken: een plek waar gelovigen en atheïsten kunnen komen om met elkaar van gedachten te wisselen. Het pionieren gaat hem echter niet heel makkelijk af en kost hem en zijn gezin veel. Toch gaat hij door. Fascinerend verhaal!

Klimaatmadonna

Whocares maakte onlangs een filmpje van een mooi initiatief van het Dominicanenklooster in Zwolle: daar wordt op dit moment een Madonna gemaakt van afval-plastic onder leiding van de Zwolse kunstena­res Marit Otto. Het idee is dat de Madonna van afval laat zien dat levenskracht in kwetsbaarheid te vinden is. Met het project wordt aandacht gevraagd voor de zorg voor de aarde. Als afsluiting wordt de Madonna met Earth Hour, de WNF-dag voor de aarde op 24 maart 2018, naar de Grote Markt gedragen.

Een Mariabeeld van plastic

Kloosterlingen en een kunstenares op één kussen…
In Zwolle doen ze het samen voor een beter milieu. Mooi initiatief van Dominicanenklooster Zwolle. bit.ly/2Gx9VHE
#klimaat #zwolle #milieu #plasticafval #earthhour Zwolle dynamische Hanzestad Zwolle Stad Gemeente Zwolle

Geplaatst door Whocares op dinsdag 30 januari 2018

40 dagen mindful

Komende week begint de 40-dagentijd. De afgelopen week hebben we diverse bijzondere 40-dagen projecten getipt waaraan je kunt meedoen. Hier volgen er nog twee.

– Net als in de Adventtijd is er opnieuw een ‘Lent reader’ waaraan een keur aan bijzondere schrijvers en denkers deelneemt als activist Shane Claiborne en dichter/theoloog Pádraig Ó Tuama. Voor de vredestichters! Je kunt je hier gratis inschrijven.

– Met het Het Nederlands Dagblad, Dag 6 en uitgeverij Royal Jongbloed kun je 40 dagen schrijven om je te bezinnen over het thema ‘onvoorwaardelijke liefde’. Er zijn in de periode twee schrijfevents en aan het einde van de 40 dagen heb je 1500 woorden geschreven. Hier lees je er meer over.