Lazarus tipt: een nachtzoen van Rikko, Nadia Bolz-Weber over feminisme & geloof en the rev. William Barber

Lazarus tipt: een nachtzoen van Rikko, Nadia Bolz-Weber over feminisme & geloof en the rev. William Barber

We hebben een warm weekend voor de boeg: alle tijd om lekker te relaxen en de tips te lezen/ bekijken! Geniet ervan!  

Een nachtzoen van Rikko

Lazarus tipt Rikko Voorberg was te gast bij Marleen Stelling in het programma de Nachtzoen. Daar vertelde hij over de bron waaruit hij put en hij leest voor uit ‘Lazarus staat op’. Kijk hier voor de hele aflevering.

Feminisme & religie

Predikant Nadia Bolz-Weber nam deze week deel aan een bijzonder gesprek met een joodse en een moslima: over feminisme en geloof. Het hele gesprek is zeker boeiend om na te kijken. Dit is een kort fragment eruit: een krachtig statement over belangrijk geloof is in een maatschappij die je alleen waardevol vindt op basis van je resultaten…

Fighting Society and Finding Your Worthiness

Rebel pastor Nadia Bolz-Weber reminds us that YOU—yes you!—are worthy despite whatever society tells you. 👏

Posted by MAKERS on Thursday, 24 May 2018

Demonstrerende dominees (II)

De kerk in Amerika roert zich: een aantal geestelijk leiders maakt zich zorgen om de effecten van het beleid van Trump en gaat de barricaden op. Vorige week lieten we je al de ‘Reclaiming Jesus’ campagne zien (waar ook bisschop Michael Curry – die van de bruiloft van Meghan en Harry- onderdeel van is) die gisteravond een gebedswake hielden voor het Witte Huis in Washington. En ook deze man laat van zich horen: the rev. William Barber: een van de belangrijkste zwarte geestelijk leiders van dit moment. Barber wordt aangeduid als religieus links, maar zelf moet hij daar niks van weten: ‘Er is geen religieus links of rechts’, zegt hij in the Guardian. ‘Er is alleen een moreel centrum. En de Bijbel is duidelijk over waar je je moet bevinden om je in het morele centrum te bevinden: je moet aan de kant van de armen, de arbeiders, de zieken en de immigranten staan.’

Hier vind je de analyse van the Guardian.

Beyonce in de kerk

Wellicht heb je ‘m al voorbij zien komen op onze Facebook-pagina: zo niet, dan is deze Vice-repo zeker even interessant om te kijken. Het is een verslag van de Beyonce-dienst in een kerk in San Francisco.

Finding God at a Beyoncé Mass

Welcome to the church of Beyoncé.

Posted by VICE Selects on Thursday, 17 May 2018