Lazarus tipt: extra concert Trijntje zingt Huub, podcast met Erik Borgman en klerenprogramma’s

Lazarus tipt: extra concert Trijntje zingt Huub, podcast met Erik Borgman en klerenprogramma’s

Lazarus tipt het extra concert van Trijntje Oosterhuis met liedjes van haar vader, een boeiende podcast met Erik Borgman en wijze woorden van Jean Vanier. 

Extra concert Trijntje zingt Huub Oosterhuis

Vorige week gaf Trijntje een concert ter gelegenheid van de 85e verjaardag van haar vader Huub Oosterhuis. Die avond zong ze uitsluitend liedjes met teksten van haar vader, die ook te horen zijn op het album Mensen Veel Geluk. Heb je het concert gemist, dan krijg je een herkansing. Ze zingt de liedjes nog één keer op Tweede Kerstdag in De Duif in Amsterdam. Meer weten? Kijk snel op deze site.

Podcast met Erik Borgman

Samen met haar man Mark maakt onze blogger Elsa Eikema in haar vrije tijd een podcast. Dit keer was Erik Borgman te gast, die rake dingen zei. Aanrader!

Jean Vanier over ‘de ander ontmoeten’

The Work of the People maakt prachtige video’s met diverse grote christelijke denkers: van Walter Brueggeman tot Rob Bell en Brené Brown. Je moet er een abonnement op hebben, maar af en toe wordt er een video achter de betaalmuur vandaan gehaald. Zoals deze van Jean Vanier, oprichter van de Ark-gemeenschappen waar mensen met en zonder beperking samenleven.

WE NEED EACH OTHER

Jean Vanier on Jesus’s dinner instructions and experiencing the presence of God amongst human communion and vulnerability.

Download video – tinyurl.com/y8d9fyhs
Check out these other “Table FIlms” – tinyurl.com/y95vgo9t
More Jean Vanier films – tinyurl.com/ycabusc4

Geplaatst door The Work of the People op Vrijdag 9 november 2018

Goed gekleed

Eerlijke kleding kopen: waarom zou je dat doen? Ik schreef er onlangs al iets over, maar deze week waren twee interessante programma’s op tv over die kledingindustrie. Zo was er het programma ‘Genaaid’ waarin beginnende mode-ontwerpers hun eigen duurzame collectie mochten ontwikkelen. Voordat ze daaraan kunnen beginnen, werden ze eerst naar Myanmar gestuurd, om met eigen ogen te bekijken hoe het er normaal gesproken in de kledingbranche aan toegaat. Je ziet het hier.

Even wat cijfers op een rijtje over onze modeindustrie… In het nieuwe programma ‘Genaaid’ gaan 5 beginnende modeontwerpers een duurzame collectie ontwikkelen. Er is alleen één voorwaarde: ze moeten eerst zelf ervaren hoe het er normaal gesproken in de kledingindustrie aan toe gaat… Vanavond 20.30 uur op NPO 3

Geplaatst door Lazarus op Woensdag 14 november 2018

Ook de uitzending van VPRO Tegenlicht met econoom Kate Raworth is het nakijken waard. Kate is schrijver van het boek Donuteconomie. Ze pleit voor verduurzaming van de economie. Die beeld ze uit als een donut: binnenste cirkel markeert de ondergrens van wat we nog een menswaardig leven kunnen noemen, de buitenste cirkel markeert het maximale dat we kunnen consumeren om de aarde duurzaam en leefbaar te houden. Ze zei onder andere iets over kleding… Je kijkt het hier na.

Kate Raworth over de kledingindustrie

‘Deze mensen worden vreselijk uitgebuit en ze hebben geen enkel alternatief.’ Econoom Kate Raworth over de donkere kant van de kledingindustrie.

Uit: ‘De Donuteconomie’

Geplaatst door VPRO Tegenlicht op Dinsdag 13 november 2018