Katharine Hayhoe: ‘De leer van een aarde die maar 6000 jaar oud is, is schadelijk’

Wetenschapper Katharine Hayhoe vindt het creationisme, de overtuiging dat de aarde maar 6000 jaar oud is, 'fake'. En ze legt uit waarom zij vindt dat het schadelijk is.

Katharine Hayhoe: ‘De leer van een aarde die maar 6000 jaar oud is, is schadelijk’

Katharine Hayhoe is een Canadese klimaatwetenschapper en een van de belangrijkste stemmen in het klimaatdebat. Ze adviseerde onder andere oud-president Barack Obama.  Ze is christen en vindt het belangrijk dat ook christenen de wetenschappelijke feiten serieus nemen. 

Andries en de wetenschappers: Katharine Hayhoe

Zo zegt ze onder andere over het klimaatdebat: ‘Klimaatverandering is niet iets waarin je gelooft of niet. Ik geloof niet in klimaatverandering omdat het geen religie is. Als wetenschapper kijk ik naar data en feiten en dat die heel duidelijk uitwijzen: het klimaat verandert, mensen zijn daarvoor verantwoordelijk, de gevolgen ervan zijn al zichtbaar en er zijn oplossingen, mits we nu actie ondernemen.’ 

Vind je het leuk om meer te zien van Hayhoe? Kijk dan zeker even haar TED-Talk. Of ga naar haar Youtubekanaal. Daar vind je filmpjes als deze: 

The Bible doesn’t talk about climate change, right?