Lazarus tipt: Alicja Gescinska over waarheid, oude lezing Rachel Held Evans, Sunday Service met Jeangu Macrooy

Voor dit langere pinksterweekend tipt Lazarus veel om te kijken: een boeiende uitzending van Café Lazarus over waarheid, mooie events met goede denkers en een oude lezing van Rachel Held Evans die deze week online kwam.

Lazarus tipt: Alicja Gescinska over waarheid, oude lezing Rachel Held Evans, Sunday Service met Jeangu Macrooy

Café Lazarus: Filosoof Alicja Gescinska over waarheid  

Op 1 juni 2020 begint de (uitgestelde) maand van de filosofie, en het bijbehorende essay is dit jaar geschreven door de Belgisch-Poolse filosoof Alicja Gescinska: Kinderen van Apate. Over dit boek, maar ook over haar opvattingen over waarheid en waarachtigheid vertelt Alicja in ons tv-programma Café Lazarus dat op maandagavond 1 juni om 23.10 uur wordt uitgezonden op NPO2. Alicja heeft ook schrijver David van Reybrouck meegenomen. Muziek is er van Berget Lewis. De uitzending is een herhaling, dus je kunt er ook voor kiezen om het nu al te kijken via NPO Start.

Alicja Gescinska in Café Lazarus

Lezing van Rachel Held Evans online 

Deze week kwam er een bijzondere video op Youtube: een oude lezing van schrijfster Rachel Held Evans, die vorig jaar overleed. Rachel sprak in 2012 bij de Amerikaanse Fuller University over haar tweede boek: A year of biblical womanhood (de deugdzame huisvrouw), waarin ze beschrijft hoe ze een jaar lang de bijbelse voorschriften voor vrouwen volgde. 

FULLER archives: Rachel Held Evans on Biblical Womanhood

Sunday Service met Jeangu Macrooy

Komende zondag houden Michelle David & The Gospel Sessions opnieuw een Sunday Service in Paradiso. Dit keer is Jeangu Macrooy te gast. De Sunday Service begint om 11.00 uur en is live te volgen via Facebook en Youtube van Paradiso. 
Vorige week was zangeres Wende te gast en die aflevering kun je hieronder nakijken: 

Michelle David & The Gospel Sessions - Sunday Service - 24 mei

Vragen in coronatijd 

Questions in quarantine is een nieuw concept van het Veritas Forum en passionweek.nl en op hun site kun je allerlei online events bijwonen en terugkijken. Deze week gingen bijvoorbeeld economen Govert Buijs en Marcel Canoy bij het Veritas Forum in gesprek met Andries Knevel: welke economische keuzes zijn goed om te maken in deze tijd en wat kunnen we zeggen over de toekomst. En al eerder spraken psychiater Dirk de Wachter en hoogleraar en politicus Maarten Verkerk over geluk. 

Questions in Quarantine: De economie van het nooit genoeg
Questions in Quarantine: The pursuit of happiness - over ons (on)vermoeibare streven naar geluk

Leestip
Brengt de coronacrisis christenen samen? Historicus Adriaan Duiveman vraagt zich af of dat zo is. Hij bekijkt de geschiedenis en weet allerhande feitjes uit te lichten. Je leest het stuk hier