Lazarus tipt: Sunday Service met Michelle David & The Gospel Sessions, podcast met Typhoon en lancering Oer

Er zijn deze week mooie dingen verschenen en er komt veel moois aan: interviews met Typhoon en Robbert Dijkgraaf, een verrassend boek over de schepping en een Sunday Service met Michelle David & the Gospel Sessions.

Lazarus tipt: Sunday Service met Michelle David & The Gospel Sessions, podcast met Typhoon en lancering Oer
Foto: Michelle David & The Gospel Sessions in Café Lazarus. Foto Willem Jan de Bruin. 

Sunday Service met Michelle David & the Gospel Sessions!

Aanstaande zondag 17 mei presenteren Michelle David & The Gospel Sessions voor de allereerste keer de Sunday Service, een terugkerende zondagsdienst via livestream vanuit Paradiso. Een verkwikkend programma voor het welzijn van de (muzikale) geest. 

Michelle David & The Gospel Sessions zijn de beste rhythm & gospelband van ons land en zijn dus in deze voormalige kerk helemaal op hun plek. Ze ontvangen zondag cabaretier, columnist en presentator Dolf Jansen en zanger/muzikant Tim Knol.

Vanaf 11.00 kun je erbij zijn. Ga naar www.paradi.so/livestreams of volg de livestream via Facebook.

Ken je ze nog niet? Maak dan zeker even kennis met deze geweldige band: 

Michelle David & The Gospel Sessions - There's A Light

Oer: een creatieve hervertelling van het scheppingsverhaal

Deze week werd er een bijzonder boek gelanceerd: Oer. Het boek is gemaakt door wetenschapper Cees Dekker, theoloog Gijsbert van den Brink en schrijver Corien Oranje. Het is een verrassende hervertelling van het scheppingsverhaal op een manier die je wellicht niet verwacht: geschreven vanuit het gezichtspunt van een proton. Dit minuscule deeltje ontstaat vlak na de oerknal en maakt tijdreis van miljoenen jaren tot nu. De schrijvers hebben bewust voor deze mix van wetenschap en geloof gekozen en het verpakt in een verhaal. Cees Dekker: ‘Mijn hoop is dat meer mensen, gelovig en ongelovig, door Oer gaan zien dat geloven en weten veel dichter bij elkaar liggen dan vaak gedacht wordt, en dat ze zich gaan verwonderen over de grootsheid van de schepping en van het evangelie.’ 

Als je meer wilt weten over het boek, kijk dan hier

En je kunt de online boekpresentatie nakijken, waarin alvast een fragment uit het boek te horen is en de schrijvers ingaan op vragen.

 

OER boekpresentatie 13 mei 2020

Typhoon over geloof en persoonlijke inzichten

Zanger Typhoon belandde in 2018 in een fikse burn-out. Hij nam rust, ging in therapie en bracht in april van dit jaar het nummer Alles is gezegend uit. In SPATIE Podcast vertelt hij over dit nummer, de persoonlijke inzichten die hij opdeed en over zijn geloof. 

SPATIE Podcast is een initiatief van het Zwolse studentenpastoraat. Je vindt de podcast onder andere op iTunes en Spotify:  

Robbert Dijkgraaf in Adieu God? 

Wetenschapper Robbert Dijkgraaf was deze week te gast in Adieu God? Natuurkundige Robbert Dijkgraaf groeide op zonder het geloof, maar ging natuurkunde studeren vanuit een behoefte aan houvast. Voor Dijkgraaf biedt wetenschap niet alleen houvast, maar ook troost. Toch verklaart die wetenschap niet alles. Dijkgraaf vertelt Tijs over de heftige periode in zijn leven, toen zijn dochter met leukemie ter wereld kwam. Dijkgraaf: ‘Ik weet zeker dat hij het herstel van Charlotte ziet als ingrijpen van God. Maar de les die ik eruit heb geleerd is dat we ruimte moeten laten voor wat we niet begrijpen.’

De hele aflevering van Adieu God? kijk je hier.

Bidden was geen authentiek gebaar voor Robbert Dijkgraaf | Adieu God?