Zijn er alternatieven voor het geloof? | Aflevering 5 van Holy Shit!

Ook zonder God of geloof kun je een zinvol leven leiden. Marjon onderzoekt in deze aflevering of dat ook voor haar een optie zou zijn. Ze spreekt filosoof Jaap van der Spek en gaat op langs bij schrijver/illustrator Lou Niestadt.

Zijn er alternatieven voor het geloof? | Aflevering 5 van Holy Shit!

Naast het geloof in God zijn er nog vele andere wegen naar een zinvol leven. In aflevering 5 verkent Marjon twee van die alternatieven. Filosoof Jaap van der Spek is docent bij The School of Life en geeft een workshop over de zin van het leven. Hij werd gelovig opgevoed, maar is er tegenwoordig van overtuigd dat filosofie en literatuur ons veel waardevols kunnen leren over hoe je een zinvol leven kunt leiden. Illustrator en schrijver Lou Niestadt vertelt Marjon alles over de universele Law of Attraction. Door het goede te denken en te voelen trek je de juiste dingen aan in jouw leven en kun je gelukkig worden. Zouden deze alternatieven voor Marjon een optie zijn? 

Aflevering 5 - Zijn er alternatieven voor het geloof?

Bekijk hier alle vorige afleveringen. 

Lees hier meer over de serie Holy Shit!