Rikko Voorberg

Marleen Stelling praat in Café Lazarus met theoloog en kunstenaar Rikko Voorberg over grenzeloze ambitie en passie. En er is muziek van Michelle David & The Gospel Sessions!

Theoloog en kunstenaar Rikko Voorberg is een bevlogen mens. Zo kwam hij afgelopen december bijvoorbeeld in het nieuws met de actie We gaan ze halen, waarmee hij met een autokaravaan naar Athene reed om de erbarmelijke situatie van vluchtelingen in Griekenland aan de kaak te stellen. 'Ik moet dit doen om zelf niet te veranderen, om niet te accepteren hoe wij mensen met elkaar omgaan', vertelt hij in Café Lazarus aan Marleen Stelling. 

Voor Lazarus staat Rikko elke ochtend vroeg op om een inspirerende gedachte te schrijven over de Bijbelteksten van die dag. Die vind je hier. Wil je meer weten over Rikko? In dit interview vertelt hij over zijn grenzeloze passie.