Cursus | Mensen van de weg

Mensen van de weg is de cursus van Lazarus die jij thuis kunt doen. In tien avonden sta je stil bij het leven van Jezus en de keuzes die hij maakte. 

Iedereen is op zoek. Hoe ga ik om met stress? Met wie verbind ik me? Hoe wordt mijn omgeving mooier? Iedereen gaat hier op z’n eigen manier mee om.

Mensen van de weg  is een cursus waarbij je in een kleine groep bij elkaar komt en levensvragen spiegelt aan de levensweg van Jezus. 

Hoe werkt Mensen van de weg? 

Mensen van de weg  bestaat uit 10 meetings: je eet met elkaar, je stelt vragen, leest verhalen over Jezus en praat met elkaar door. Je leert over jezelf, over anderen, over Jezus. 

Elke meeting steekt in bij een levensvraag: 

1. Waar kom ik vandaan?
2. Waarom leef ik?
3. Welke wegen sla ik in?
4. Hoe reageer ik op verlies?
5. Met wie ga ik om?
6. Mag ik er zijn?
7. Hoe maak ik mijn omgeving mooier?
8. Hoe word ik gelukkig?
9. Hoe kom ik tot rust?
10. Komt het goed?

Je denkt zelf en samen over deze vragen na, vervolgens bestudeer je hoe Jezus dat deed, en ten slotte kijk je wat je daaruit kunt meenemen. 

Mensen van de weg bestellen? 

Bestel de cursus hier

Het cursuspakket Mensen van de weg bestaat uit 1 handleiding voor de cursusleider, 6 werkboekjes en een kaartenset. Je betaalt voor het totale pakket € 29,95 (excl. verzendkosten).  Extra werkboeken zijn los bij te bestellen, daarvoor betaal je geen verzendkosten

Downloads 

De inhoud alvast bekijken? Dat kan. Hier vind je de concept-teksten van de eerste twee avonden. 

Het is goed om ook tussen meetings door als groep contact met elkaar te houden. Bijvoorbeeld door een app groep. Hier doen we wat suggesties om het thema alvast op een luchtige manier te introduceren of de stof van de avond naderhand te laten bezinken. 

Hier het wordbestand met voorbeeldberichtjes, die je makkelijk kunt gebruiken: daarin zie je linkjes naar filmpjes, leuke quotes, denkvragen en verwijzingen naar nuttig online materiaal.

Klik hier voor de voorbeeld-berichtjes.